News

O femeie s-a aruncat de la etajul 4 în Brăila. Pompierii au adus o saltea pneumatică, dar nu au putut să o monteze

O femeie s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din Brăila, după zeci de minute în care a amenințat că se sinucide și a negociat cu pompierii să nu o facă.
24.03.2023 | 17:48
O femeie sa aruncat de la etajul 4 in Braila Pompierii au adus o saltea pneumatica dar nu au putut sa o monteze
O femeie s-a aruncat de la etajul 4. Foto: Obiectivbr.ro
ADVERTISEMENT

O femeie s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din Brăila. Pompierii au chemat un negociator care nu a reușit să o convingă pe femeie să renunțe la acest gest. Mai mult, pompierii au adus o saltea pneumatică pentru a o salva pe femeie, însă nu au putut să o monteze din cauza gardului din fața blocului.

O femeie s-a aruncat de la etajul 4 în Brăila

Femeia, în vârstă de 72 de ani, s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc de pe Calea Galați, și a decedat la spital. Femeia a comis gestul în jurul orei 12:00. ”În prealabil, femeia a amenințat că se sinucide, iar un negociator din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean de Poliție Brăila a încercat să o convingă să renunțe la acest gest, însă fără succes. La fața locului au sosit, pe lângă negociatorul IPJ, polițiști, sprijiniți de pompierii din cadrul I.S.U Brăila cu o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD”, a transmis ISU Brăila.

ADVERTISEMENT

Conform Obiectivbr.ro, pompierii au adus la fața locului o saltea pneumatică, pe care nu au putut să o monteze din cauza gardului de pe lângă bloc. ”De altfel, și la parter era construită o extindere a unui parter, pe care a și căzut femeia de fapt, astfel că salteaua nu prea ar fi avut efect, dacă era montată la sol”, transmite sursa citată.

După impactul cu solul, femeia a fost preluată de mai multe echipaje medicale care au început manevrele de resuscitare și au transportat-o la spital, în stare gravă. Din păcate femeia a murit după ce a ajuns la spital. La începutul lunii martie o femeie se arunca de la etajul 12 al unui bloc din București, situat pe Șoseaua Pantelimon.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 46 de ani a lăsat un bilet de adio în apartamentul în care locuia. ”La data 5 martie, în jurul orei 12.05, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 46 de ani, s-ar fi precipitat, de la un etaj superior al unui bloc în care locuia, din Sectorul 2” , a transmis în acel moment Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Polițiștii ajunși la fața locului au chemat un echipaj medical, însă medicii au constatat decesul femeii care a fost instant din cauza impactului violent cu solul, de la o asemenea înălțime. ”În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, a mai menționat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor, femeia locuia la etajul 1, însă a decis să se urce la ultimul etaj al clădirii pentru a fi sigură că moare la impactul cu solul. Familia spune că femeia suferea de tulburări psihice cunoscute, de mai mulți ani.

Tot mai mulți români aleg să își pună capăt zilelor aruncându-se de la etaj. De exemplu, în august 2022 o fată de 14 ani se arunca de la etaj și murea undeva în Sectorul 5 al Capitalei. Fata, care era singură acasă atunci când a căzut de la etaj și a fost găsită de trecători, care au chemat Ambulanța.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nici în acest caz echipajele SMURD nu au mai avut ce face și au constatat decesul. Pentru familie acest caz nu a fost niciodată tratat drept o sinucidere, pentru că fata nu ar fi avut motive reale să-și pună capăt zilelor, astfel că și un accident a fost luat în considerare de anchetatori, o alunecare din greșeală.

ADVERTISEMENT
Tags: