Sporturi

Drama lui Kiki Bertens, adversara lui Halep din finala WTA Cincinnati

19.08.2018 | 15:06
Drama lui Kiki Bertens adversara lui Halep din finala WTA Cincinnati

Kiki Bertens, adversara Simonei Halep din finala WTA Cincinnati 2018, a trecut printr-o perioadă de coșmar în anul 2015. Află din acest articol ce cote și ponturi la pariuri oferă bookmakerii pentru Simona Halep – Kiki Bertens

Ocupanta locului 17 în ierarhia WTA a fost nevoită să efectueze mai multe analize în acel an din pricina unei umflături în zona gâtului. Medicii i-au oferit diagnostice diferite, motiv pentru care olandeza a trăit într-un stres continuu timp de un an, crezând că are cancer.

Drama lui Kiki Bertens, adversara lui Halep din finala WTA Cincinnati

“Îndoiala doctorilor era dacă e malignă sau beningnă. Am trăit momente cumplite, pentru că alte teste spuneau că e doar o iritaţie. Să fac o operaţie ar fi însemnat alte riscuri, aşa că am hotărât să nu o fac şi să continui să joc”, a spus Kiki Bertens, detaliind apoi perioada de coșmar prin care a trecut: “Un an nu am putut să joc cum trebuie. Nu dormeam noptea, nu mă odihneam. Eram într-un stres cumplit. O parte din mine trăia cu gândul că am cancer”. Doctorii i-au dat vestea bună în cele din urmă, iar drama lui Kiki Bertens a luat sfârșit, în niciun caz nefiind vorba de cancer: “Când am auzit asta, am început să plâng de bucurie! Îmi aduc aminte că apoi dormeam şi câte 12 ore. Trupul meu avea nevoie de recuperare”.

Le-a învins pe Kvitova, Svitolina și Wozniacki!

Olandeza Kiki Bertens, locul 17 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 6 WTA, calificându-se în finala turneului de categorie Premier de la Cincinnati. Bertens s-a impus după un meci care a durat o oră şi 55 de minute.

Interesant este că Bertens eliminase în tururile anterioare alte două jucătoare de top. În turul II trecuse de Caroline Wozniacki, locul 2 în lume, iar în faza sferturilor de finală trecuse de Elina Svitolina, locul 5 WTA. Le-a eliminat de asemenea pe  Coco Vandweghe și pe Anett Kontaveit.

Vezi din cadrul acestui articol ce a declarat Bertens despre duelul cu Simona Halep, sportivă pe care a învins-o doar o singură dată de-a lungul carierei. Olandeza nu este deloc apăsată de presiunea ultimului act, catalogând finala WTA Cincinnati 2018 drept o „petrecere”. Bertens a lăsat să se înțeleagă totodată că este la un alt nivel din punct de vedere mental.

Bertens ste antrenată de fostul jucător olandez din ATP Raemon Sluiter, fost loc 46 mondial, având până acum cinci titluri WTA la activ: Rabat 2012 (când pe parcurs a învins-o pe Halep), Nurnberg 2016 și 2017, Gstaad 2017 și Charleston 2018. Are și două finale pierdute, la Gstaad 2016 și la Madrid 2018, când pierdea cu Petra Kvitova