Sport

Drama uneia dintre cele mai bune gimnaste din România. A concurat accidentată și a suferit două operații: „Am plâns de foarte multe ori”

Momente de chin pentru Mara Ceplinschi. Gimnasta a suferit din cauza unei accidentări și a fost nevoită să se opereze de două ori.
05.01.2023 | 14:15
Drama uneia dintre cele mai bune gimnaste din Romania A concurat accidentata si a suferit doua operatii Am plans de foarte multe ori
Mara Ceplinschi a descris drama prin care a fost nevoită să treacă anul trecut.
ADVERTISEMENT

Mara Sorana Ceplinschi, cunoscută sub numele de Mara Ceplinschi, a ratat marea majoritate a sezonului de anul trecut din cauza unei accidentări la piciorul drept. După ce a suferit două operații și a stat pe bară pentru recuperare, tânăra gimnastă de 17 ani a revenit cu gândul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mara Ceplinschi povestește despre momentul accidentării. Cea mai bună gimnastă a României în 2021 a concurat accidentată anul trecut

Mara Ceplinschi, componentă a lotului național de senioare de gimnastică artistică a României, a concurat în premieră la un Campionat Mondial în 2021, unde a obținut locul 6 la sol. Totuși, anul 2022 a fost unul de coșmar pentru gimnasta născută la Constanța. În luna mai, Mara Ceplinschi s-a accidentat la degetele de la piciorul drept și a ratat restul sezonului.

ADVERTISEMENT

„Am făcut un flick salt pe bârnă și mi-am dat degetele peste cap și de acolo a pornit totul. M-am operat, am avut o perioadă de recuperare, apoi am încercat să încep antrenamentele. Doar că durerea era acolo și a fost nevoie de următoarea operație”a declarat Mara Ceplinschi.

Pasiunea pentru gimnastică și dorința de a obține performanță au determinat-o pe cea mai promițătoare gimnastă a României să concureze accidentată.

ADVERTISEMENT

„M-am lovit în 17 mai și am mai concurat până în august. Am încercat să merg și la europene, doar că nu am putut. Durerea a fost prea mare și am mers la operație”a mărturisit Mara Ceplinschi.

Mara Ceplinschi a descris drama prin care a fost nevoită să treacă anul trecut.
Mara Ceplinschi a descris drama prin care a fost nevoită să treacă anul trecut.

Mara Ceplinschi, încrezătoare în noul an. Program de foc pentru lotul național de gimnastică artistică a României

Mara Ceplinschi a stat pe bară timp de 8 luni, timp în care gimnasta României a suferit două operații și a fost nevoită să stea departe de sala de sport pentru recuperare.

ADVERTISEMENT

Revenită la antrenamente, Mara Ceplinschi a precizat că nu mai resimte dureri și este pregătită să scrie istorie în sportul românesc. În 2023, gimnasta în vârstă de 17 ani, alături de colegele din lot, luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din anul 2024.

„Acum sunt foarte fericită, îmi doresc ca durerea să nu mai apară, până în momentul de față nu am mai avut dureri ceea ce mă bucură foarte mult. Calificarea la JO ar fi pentru noi o mulțumire deplină având în vedere cât am lucrat, cât ne-am chinuit în sală”, a mărturisit încrezătoare Mara Ceplinschi.

ADVERTISEMENT
Mara își dorește ca 2023 să fie anul ei.
Mara își dorește ca 2023 să fie anul ei.

Se anunță un program încărcat pentru sportivele din echipa națională de senioare a României. „Tricolorele” luptă pentru calificarea la JO 2024 și se vor bate pentru medalii la Cupele Mondiale din martie, Campionatele Europene din Antalya care vor avea loc în aprilie, dar și Mondialele din Belgia, din luna octombrie. România nu s-a calificat la ultimele ediții ale JO de la Rio, 2016 și Toyko, 2020.

Mara si colegele la antrenament.
Mara si colegele la antrenament.

Mara Ceplinschi a renunțat la tot pentru gimnastică: „Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele pe care le am”

Mara Ceplinschi a descris momentele dificile prin care a trecut pe parcursul perioadei în care a trebuit să stea departe de gimnastică. Optimistă, gimnasta română consideră că încercarea prin care a trecut a făcut-o mai puternică.

„Mi-a fost foarte greu. Antrenorii m-au susținut în fiecare zi, m-au sunat, m-au întrebat cum sunt, familia mi-a fost aproape, iar fetele au fost tot timpul lângă mine.

În 2021, Mara Ceplinschi a fost cea mai bună gimnastă din România.
În 2021, Mara Ceplinschi a fost cea mai bună gimnastă din România.

Am plâns de foarte multe ori, dar asta m-a făcut mult mai puternică! Nimic nu se compară cu momentul în care sunt pe podium, cu medalia de gât și mi se cântă imnul sau când trec pe lângă antrenorii mei după ce câștig și îi văd cu lacrimi în ochi. Nu pot să descriu în cuvinte sentimentele pe care le am”, a mai spus tânără sportivă în vârstă de 17 ani.

Timp de 5 ani, Mara Ceplinschi se pregătește la Deva, alături de alte 10 gimnaste, sub îndrumarea antrenorilor Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum, și coregrafa Mădălina Susan.

Revenit după vacanța de iarnă pe care au avut-o în perioada 22-27 decembrie 2022, lotul național și-a reluat activitatea de pe 28 decembrie, sărbătorind trecerea în noul an, în cantonament.

ADVERTISEMENT
Tags: