Sport

Dramatism total în Parma – Pisa! Cu Dennis Man marcator, gazdele au revenit în prelungiri. Alți 2 români au fost pe teren

Parma a câștigat dramatic meciul de pe teren propriu cu Pisa, scor 3-2, în etapa cu numărul 25 din Serie B. Dennis Man și-a trecut numele pe lista marcatorilor.
17.02.2024 | 17:25
Dramatism total in Parma  Pisa Cu Dennis Man marcator gazdele au revenit in prelungiri Alti 2 romani au fost pe teren
Dennis Man a marcat în duelul dramatic dintre Parma și Pisa din Serie B. Foto: Twitter @1913parmacalcio
ADVERTISEMENT

Parma a câștigat dramatic duelul de pe teren propriu cu Pisa, scor 3-2, în etapa a 25-a din Serie B. Echipa lui Fabio Pecchia a condus cu 1-0 și 2-1, dar s-a văzut egalată în prelungiri. Liderul din Serie B a dat lovitura și a câștigat toate cele 3 puncte cu un gol marcat în minutul 90+5.

Dramatism total în Parma – Pisa! Dennis Man a marcat al 10-lea gol al sezonului în Serie B

Parma a obținut o victorie importantă în lupta pentru promovarea în Serie A. Echipa antrenată de Fabio Pecchia a câștigat dramatic duelul de pe Stadio „Ennio Tardini”, scor 3-2 cu Pisa, locul 12 în Serie B. Scorul a fost deschis în minutul 25 de Benedyczak.

ADVERTISEMENT

Polonezul în vârstă de 23 de ani este al doilea golgheter al Parmei după Dennis Man. Pisa a restabilit egalitatea înainte de pauză prin Valoti. Dennis Man a readus-o în avantaj pe Parma cu un gol spectaculos în minutul 81.

Canestrelii a adus din nou egalitatea pe tabelă în minutul 90+2, însă scorul final a fost stabilit de Del Prato. Fundașul dreapta al echipei din Emilia Romagna a înscris în minutul 90+5 și i-a adus toate cele 3 puncte Parmei, care s-a distanțat la 8 puncte de locul 2 ocupat de Cremonese.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a ajuns la 12 reușite marcate în acest sezon la Parma. Internaționalul român a marcat 10 goluri în Serie B, unde a oferit și 5 pase decisive. Fostul fotbalist de la FCSB traversează o formă de vis chiar înainte de Euro 2024.

Valentin Mihăilă și Marius Marin, titulari în Parma – Pisa 3-2

Dennis Man nu a fost singurul român de pe teren în Parma – Pisa, scor 3-2. Valentin Mihăilă, lăudat de italieni, a fost trimis titular de Fabio Pecchia. Fostul fotbalist al Universității Craiova a fost înlocuit în minutul 57 al meciului cu Charpentier.

ADVERTISEMENT

Celălalt român de pe teren a fost Marius Marin. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a fost integralist la Pisa și a reușit o pasă de gol contra Parmei. Valentin Mihăilă a adunat 20 de apariții în acest sezon la Parma în Serie B. Atacantul de 24 de ani a marcat 3 goluri și a oferit o pasă decisivă în campionat.

De cealaltă parte, Marius Marin a strâns 21 de partide în Serie B la Pisa, reușind să marcheze un gol și să ofere 2 pase decisive. Charpentier, introdus în locul lui Valentin Mihăilă, a pasat decisiv la golul marcat de Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Dennis Man, cel mai bun dribleur din Serie B

Dennis Man este lider în Serie B la numărul de driblinguri reușite, 49 la număr. De asemenea, internaționalul român are cea mai bună medie a notelor din al doilea eșalon al fotbalului italian. Fostul jucător de la FCSB ocupă al doilea loc în topul numărului de goluri influențate în acest campionat (6,47).

„Dennis Man, cunoscut mai bine drept «Acrobatul», un mergător de sârmă, traversează o stagiune de excepție în tricoul gialloblu, aceea a mult așteptatei consacrări.

Cu nouă goluri marcate și cinci pase decisive oferite, românul e golgheterul trupei lui Pecchia și cel mai mare pericol pentru fundașii adverși”, au scris italienii înainte de Parma – Pisa.

ADVERTISEMENT