Life

Dramele refugiaților din Ucraina care au marcat-o pe actrița Tily Niculae. La ce a asistat ca voluntară în Isaccea

Tily Niculae s-a oferit ca voluntară pentru a-i ajuta pe refugiații care sosesc în România din Ucraina, fie că sunt în tranzit spre o altă țară sau decid să rămână aici.
07.03.2022 | 15:36
Dramele refugiatilor din Ucraina care au marcato pe actrita Tily Niculae La ce a asistat ca voluntara in Isaccea
ADVERTISEMENT

Actrița cunoscută datorită serialului „La bloc” este marcată de poveștile de viață pe care le-a descoperit la Isaccea, acolo unde a mers cu ajutoare împreună cu o prietenă de-ale ei pe nume Simona.

Tily Niculae, marcată de dramele refugiaților din Ucraina

La graniță a avut ocazia să se întâlnească și cu celebrul creator de modă Alexandru Ciucu, extrem de implicat și el în perioada aceasta în acțiuni umanitare. Actrița a povestit în emisiunea lui Cătălin Măruță de la PRO TV că nu a putut sta indiferentă la dramele oamenilor care fug din calea războiului.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult au impresionat-o mamele care au plecat cu copiii în cârcă și cu o plasă de rafie. Cu atât au pornit la drum mulți refugiați, toată viața lor rezumându-se acum la o simplă pungă în care au pus ce au apucat de teamă să nu fie loviți de rachete.

Tily a spus de la bun început în intervenția ei că nu vrea să se dea vreo mare eroină. A mers la Isaccea cu toată deschiderea din lume, fără să urmărească să capete notorietate de pe urma ajutorului dat de ea.

ADVERTISEMENT

Niculae a spus că există anumite probleme în gestionarea crizei refugiaților. În timpul săptămânii, întrucât mulți români muncesc, sunt foarte puțini voluntari prezenți la corturile din Isaccea. Aceștia nu fac față numărului mare de oameni care sosesc din Ucraina. În weekend, lucrurile stau mai bine.

„Cea mai mare problemă e cu transporturile”, a declarat Tily Niculae la PRO TV.  Vedeta a povestit câteva scene care o vor marca pentru totdeauna. Și-a amintit că o femeie a primit un șampon din bunurile strânse, însă respectiva mămică i-a spus lui Tily că este prea mare cantitate pentru ea și copiii ei. A rugat-o să împartă șamponul și pentru ceilalți.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să îi explic Sofiei ce se întâmplă”

Scena aceasta nu are nevoie de nicio completare, fiind edificatoare pentru ceea ce trăiesc ucrainenii în aceste zile. De asemenea, un bunic a plecat din țara aflată în război cu nepoata ei, știind doar că vrea să ajungă în Spania, acolo unde tânăra își dorea să ajungă, pentru o viață mai bună.

Tily a spus că le-a povestit copiilor ei în mare parte despre ce se întâmplă în țara vecină. Sofia și Radu au înțeles din prima. Actrița se gândește cu groază ce ar face dacă ar veni războiul și la noi.

ADVERTISEMENT

„Am încercat să îi explic Sofiei ce se întâmplă, ce e NATO. A înțeles. Radu a plâns patru săptămâni după ce s-au dat artificiile de Revelion. Vă dați seama…”, a spus Tily în lacrimi, refuzând să creadă că situația nefericită ar putea ajunge și la noi.

 

ADVERTISEMENT