News

Drobeta-Turnu Severin intră în carantină pentru 14 zile. Ce restricții se vor aplica de luni

Drobeta-Turnu Severin este primul oraş din România care intră în carantină, în valul 4 al pandemiei.
10.10.2021 | 12:11
DrobetaTurnu Severin intra in carantina pentru 14 zile Ce restrictii se vor aplica de luni
ADVERTISEMENT

Municipiul Drobeta-Turnu Severin va intra în carantina, începând de luni seară, în urma creşterii ratei de infectare cu COVID-19. Decizia se aplica timp de 14 zile.

Printre noile restricții se numără obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise și trecerea în online a școlilor. Magazinele se vor închide la ora 18:00.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor Covid a ajuns la 9,94 la 1000 de locuitori,. „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”, a transmis Prefectura Mehendinți, conform News.ro.

Drobeta-Turnu Severin, primul oraș din România care intră în carantină. Incidența se apropie de 10 la mie

Decizia de carantinare a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Mehedinţi  şi cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT

Carantina este valabilă pentru municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localităţile aparţinătoare: oraşul Drobeta-Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudaşu Schelei şi Gura Văii.

„Decizia carantinării municipiului s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică de la nivelul unităţii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenţa  cazurilor de îmbolnăvire cu  SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creştere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid”, a transmis Prefectura Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

Carantină în Drobeta-Turnu Severin. Ce restricții se vor aplica timp de 14 zile

  • Pe toată durata carantinei restaurantele şi cafenelele, inclusiv terasele, vor comercializa produselor doar la pachet.
  • Magazinele vor funcţiona până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant.
  • Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, excepţie făcând agenţiile cu sistem loto (bilete jucate în sistem automatizat) şi loz.
  • Este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi/sau deschise.
  • S-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Primul oraș din România care intră în carantină. Reguli pentru elevi

Cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, în cazul preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal și postliceal, inclusiv a celor cu cerințe educaționale speciale, în unitățile de învățământ preuniversitar de la nivelul zonei carantinate. Excepție vor face activitățile de terapie pentru preșcolarii/elevii cu cerințe educaționale speciale.

ADVERTISEMENT

Participarea tuturor studenților/cursanților din instituțiile de învățământ superior la activități didactice este permisă tot în sistem online.

Măsura carantinării municipiului Drobeta-Turnu Severin intră în vigoare luni seară, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT
Tags: