News

Drogurile fac ravagii și pe apă. O femeie drogată s-a răsturnat cu barca în Dunăre alături de 7 persoane

O femeie drogată s-a răsturnat cu barca în Dunăre alături de șapte persoane, astfel că cei 6 adulți și 2 copii au fost nevoiți să se salveze singuri.
28.08.2023 | 12:00
Drogurile fac ravagii si pe apa O femeie drogata sa rasturnat cu barca in Dunare alaturi de 7 persoane
Drogurile fac ravagii și pe apă. O femeie drogată s-a răsturnat cu barca în Dunăre alături de 7 persoane. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cele opt persoane s-au trezit în Dunăre la Cotul Pisicii în Galați, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat. Toți pasagerii erau dotați, însă, cu vestă de salvare, astfel că au reușit să ajungă la mal. Polițiștii s-au crucit când au văzut că femeia care se afla la conducerea bărcii se drogase înainte.

Drogurile fac ravagii și pe apă

Așadar, nu doar drumurile din România sunt nesigure din cauza drogaților ci și apele. ”Polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Galați – Biroul Transporturi Navale Galați au fost sesizați miercuri seara prin intermediul unui apel la 112 că o barcă s-a răsturnat pe fluviul Dunărea, iar persoanele care se aflau în această ambarcațiune se află în apă.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii s-au deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii și au stabilit faptul că o ambarcațiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galați, în care se aflau 6 adulți și 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greșite. Toate persoanele purtau veste de salvare și au reușit să ajungă la mal”, au transmis autoritățile.

Potrivit anchetatorilor, femeia deține permis de conducere ambarcațiune clasa D și consumase atât droguri, deși se pare că nu a consumat și alcool. ”În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanța Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Județean Clinic de Urgență Galați Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

ADVERTISEMENT

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanțe psihoactive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval, precum și pentru vătămare corporală din culpă”, au transmis reprezentanții IPJ Galați.

România pare să plătească tribut zecilor de ani de după Revoluție când problema drogurilor a fost ignorată, iar acum consumatorii de droguri sunt pe toate gardurile. Drept dovadă, nicio zi fără un accident fatal în ultima perioadă, prin care un șofer drogat distruge viața unor familii nevinovate.

ADVERTISEMENT

Este și cazul unei femei din Brăila care a călcat un copil în vârstă de doar 3 ani. Conform anchetatorilor, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Cărămidari din municipiul Brăila a avut loc un accident rutier. Șoferița drogată are 38 de ani și se pare că nu l-a observat pe micuț pe marginea drumului, conform Observatornews.ro.

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD care i-a acordat îngrijiri medicale minorului, însă acesta a decedat. ”Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Aceasta a fost testată și cu aparatul drugtest, rezultatul indicând consumul unei substanțe psihoactive, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice la spital.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, au completat reprezentanții Poliției.

ADVERTISEMENT