News

Dronă căzută în Bulgaria, la aproximativ 30 de km de România: „Este încă activată, cu niște electronice luminoase”

Proprietarul unui hotel a raportat incidentul. Drona a fost găsită într-o localitate aflată la mică distanță de România.
18.09.2023 | 09:25
Drona cazuta in Bulgaria la aproximativ 30 de km de Romania Este inca activata cu niste electronice luminoase
Dronă căzută în Bulgaria, la aproximativ 30 de km de România. Colaj Fanatik/ Foto Facebook Radolsav Rusev
ADVERTISEMENT

Dronă căzută în Bulgaria, la aproximativ 30 de km de România. Este alertă pe coasta Mării Negre, în localitatea Tiulenovo, aflată lângă România, la mică distanță de Vama Veche, în urma descoperirii aparatului de zbor fără pilot.

Dronă căzută în Bulgaria, la aproximativ 30 de km de România

Incidentul a fost raportat de un hotelier, el fiind cel care a găsit drona duminică seara. Potrivit presei din Bulgaria, Radolsav Rusev a anunțat autoritățile imediat ce a făcut descoperirea, în jurul orei 21:40.

ADVERTISEMENT

Însă, proprietarul hotelului susține că forțele de intervenție nu au ajuns cu rapiditate, așa cum se aștepta. El spune că nu a fost luat în seamă de autorități. Totodată, atrage atenția asupra faptului că dispozitivul exploziv este posibil să fie activ.

Radolsav Rusev a postat imagini, pe rețelele de socializare, cu drona căzută în Bulgaria. Bărbatul susține că aparatul de zbor ar avea aproximativ tre metri și o dimensiune de circa 50-60 de centimetri.

ADVERTISEMENT

„Această bombă este încă activată, cu niște electronice luminoase”

Deocamdată, nu se știe dacă dispozitivul aparține Ucrainei ori Rusiei. Cert este că ambele țări utilizează astfel de aparate de zbor fără pilot în lupte. „Tiulenovo nu este buricul pământului, dar când dronele ruso-ucrainene aterizează pe coasta noastră, lucrurile se schimbă.

Această bombă este încă activată, cu niște electronice luminoase. Nu vă mai spun cum au reacționat autoritățile când am sunat la 112”, a povestit Radolsav Rusev.

ADVERTISEMENT

„Nouă ore mai târziu, inactivitate totală a instituțiilor. Toată lumea a fost anunțată, dar nimeni nu face nimic”, a adăugat proprietarul hotelului din localitatea Tiulenovo.

Amintim că duminică noaptea, locuitorii din Tulcea și Galați au primit mesaje Ro-Alert, după ce Moscova a atacat din nou porturile Kievului de la Dunăre. Autoritățile au avertizat că „există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”.

ADVERTISEMENT

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Păstrați-vă calmul! Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori”, preciza IGSU.

 

ADVERTISEMENT
Tags: