Sport

Dubla cu Kosovo și Elveția sub lupa unui fost mare internațional: „Avem nevoie de rezultate”. Alain Giresse, amintiri de coșmar cu Universitatea Craiova. Exclusiv

Fostul mare internațional român, Rodion Cămătaru, a analizat în exclusivitate pentru FANATIK dubla echipei naționale cu Kosovo și Elveția.
16.06.2023 | 10:50
Dubla cu Kosovo si Elvetia sub lupa unui fost mare international Avem nevoie de rezultate Alain Giresse amintiri de cosmar cu Universitatea Craiova Exclusiv
Dubla cu Kosovo și Elveția sub lupa unui fost mare internațional: „Avem nevoie de rezultate”. Alain Giresse, amintiri de coșmar cu Universitatea Craiova. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Selecționata lui Edi Iordănescu se pregătește pentru dubla de foc împotriva Kosovo și Elveția, iar Rodion Cămătaru speră la puncte importante în preliminariile Euro 2024. Confruntarea de la Priștina este programată vineri, de la ora 21:45, iar UEFA l-a delegat pe olandezul Danny Makkelie la centru.

Dubla cu Kosovo și Elveția sub lupa lui Rodion Cămătaru: „Avem nevoie de rezultate pentru a prindre încredere”

Echipa națională a debutat cu dreptul în preliminariile Euro 2024, iar Rodion Cămătaru anunță că dubla cu Kosovo și Elveția este foarte importantă pentru „tricolori”. Fostul mare internațional român este de părere că elevii lui Edi Iordănescu pot obține cele trei puncte la Priștina, însă următoarea partidă a României este mult mai dificilă.

ADVERTISEMENT

„Sunt meciuri foarte importante, depinde foarte mult de rezultat. Sper să nu pierdem în Kosovo, chiar dacă este un meci foarte greu, este o echipă care face parte din partea Serbiei. Întotdeauna au fost jucători buni și cu calități, Kosovo s-a ridicat destul de mult.

Ne gândim la momentul actual, suntem într-o formulă nouă și avem nevoie de rezultate pentru a prinde încredere. Sper să facem un meci mare și să nu pierdem, dar va fi un meci foarte greu. Zic că dacă vom câștiga în Kosovo ar fi un rezultat extraordinar, nici nu mă mai gândesc la un punct în Elveția”, a spus Rodion Cămătaru.

ADVERTISEMENT

Rodion Cămătaru este de părere că echipa națională își poate consolida poziția din clasament cu trei puncte câștigate în Kosovo. România are șase puncte după primele două partide din preliminarii, iar „tricolorii” trebuie să profite de pașii greșiți făcuți de următoarea adversară din grupe, dar și de Israel.

„Să câștigăm în Kosovo este deja un pas pentru locul doi, sunt șanse foarte mari. România poate să învingă Kosovo, dar vezi că fotbalul s-a schimbat total în ultimii ani, nu mai există echipe mici, să te duci la sigur. Mă refer și la celelalte meciuri din trecut, spre exemplu Islanda care nu reprezentau nimic în alte vremuri și au crescut”, a declarat fostul internațional.

ADVERTISEMENT

Jucătorii care pot decide soarta partidei Kosovo – România: „Este un marcator foarte bun și are ultima pasă. Man are destule calități”

Edi Iordănescu se confruntă cu mai multe probleme de lot pentru dubla cu Kosovo și Elveția, dar Rodion Cămătaru speră ca selecționerul să fie inspirat la ora confruntării. Fostul mare internațional a declarat că are așteptări din partea lui Dennis Ban și Denis Alibi, despre care spune că pot fi „tricolorii” care să facă diferența.

„Nu știu dacă absențele vor conta decisiv, putea fi Chiricheș cu o anumită experiență. Sper să fie inspirat în formarea echipei și bineînțeles și în momentele din timpul jocului. La ora actuală sunt optimiști, avem încredere și zic că plecăm favoriți și în meciul acesta.

ADVERTISEMENT

Ofensiva depinde foarte mult de ceilalți de la mijlocul terenului, aripile care trebuie să aducă mingea în careu. Sper să creem ocazii și de ce să nu și marcăm, Man are destule calități și sper să creeze și să facă diferența, să elimine ușor din joc adversarii. Denis Alibec acolo, este un marcator foarte bun și are ultima pasă, dar nu știu cu cine va juca în atac”, a declarat legenda României.

Alain Giresse, amintiri de coșmar cu Universitatea Craiova: „A fost un fotbalist mare, un mijlocaș extraordinar”

Alain Giresse este selecționerul lui Kosovo, iar Rodion Cămătaru își amintește de tehnician încă din cariera de jucător, atunci când s-a confruntat cu francezul atât la echipa de club, cât și la națională. Fostul mijlocaș era una dintre vedetele de la Bordeaux în 1982, atunci când Universitatea Craiova a eliminat formația din Hexagon din Cupa UEFA.

„Giresse a fost un mare fotbalist, mijlocaș extraordinar de tehnic la Bordeaux și la naționala Franței. Am jucat împotriva lui și în naționala Franței la Campionatul European. Am amintirea aceea cu Bordeaux, știam cine sunt el, Tresor, Tigana și mulți jucători care erau la echipa națională.

Fotbalul din Kosovo se aseamănă cu fotbalul din zona fostei marii Iogoslaviei, un fotbal cu jucători tehnici, la fel ca Serbia. Un fotbal cu jucători cu viteză, tehnici și întotdeauna zona asta a dat fotbaliști foarte buni, indiferent dacă vorbim de Serbia, Croația, Kosovo, Bosnia sau Macedonia”, a spus Rodion Cămătaru.


  • 2,32 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „2 solist” la meciul Kosovo – România

ADVERTISEMENT
Tags: