Sport

UEFA a anunțat cine va arbitra Kosovo – România în preliminariile Euro 2024

UEFA a făcut public anunț cu numele arbitrului care va conduce Kosovo - România în preliminariile Euro 2024. Brigadă olandeză la meciul „tricolorilor”.
13.06.2023 | 15:53
UEFA a anuntat cine va arbitra Kosovo  Romania in preliminariile Euro 2024
UEFA a anunțat numele arbitrului partidei Kosovo - România. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

UEFA l-a delegat pe olandezul Danny Makkelie la primul meci al României din luna iunie în preliminariile Euro 2024. Partida împotriva lui Kosovo de la Priștina va avea loc vineri, 16 iunie, de la ora 21:45 și se va putea vedea la TV pe Antena 1. Turneul final de anul viitor va fi găzduit de Germania.

UEFA a anunțat numele arbitrului de la meciul Kosovo – România din preliminariile Euro 2024

În vârstă de 40 de ani, „centralul” Danny Makkelie va conduce partida din etapa a 3-a a preliminariilor Euro 2024 dintre Kosovo și România, potrivit site-ului oficial al UEFA. Prezent la Cupa Mondială din Qatar, oficialul olandez va fi ajutat de la linii de către asistenții Hessel Steegstra și Jan de Vries.

ADVERTISEMENT

Arbitru de rezervă a fost delegat Sander Van Der Eijk. În stagiunea recent încheiată, Danny Makelie a condus nu mai puțin de 45 de partide, dintre care 5 dueluri în UEFA Champions League. La Cupa Mondială de la finalul anului trecut, Danny Makkelie a arbitrat Spania – Germania cu Istvan Kovacs al patrulea oficial.

De-a lungul carierei, Danny Makkelie a avut de trei ori contact cu echipele românești. În 2012, „centralul” olandez a condus meciul României cu Austria, scor 0-0. Patru ani mai târziu, în 2016, Danny Makkelie a arbitrat victoria celor de la FCSB, scor 2-0 cu Sparta Praga în preliminariile UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

În luna septembrie 2022, Danny Makkelie a arbitrat remiza dintre CFR Cluj și Young Boys, scor 1-1 în turul 3 preliminar al UEFA Champions League. În sezonul 2022/2023, Danny Makkelie a acordat 170 de cartonașe galbene și 4 „roșii”.

Danny Makkelie, gafă imensă în semifinala de la Euro 2020

Deși este un arbitru bine cotat, Danny Makkelie este recunoscut pentru greșeala uriașă din semifinala Anglia – Danemarca 2-1 de la Campionatul European 2020. „Centralul” olandez a acordat un penalty aproape gratuit britanicilor. Inițial, execuția a fost ratată de Harry Kane, însă atacantul a înscris după respingere.

ADVERTISEMENT

Raheem Sterling a pătruns în viteză în careu, însă a căzut pe gazon după un posibil contact cu Maehle. Danny Makkelie a dictat lovitura de pedeapsă, iar după analiza VAR decizia a rămas aceeași. Mai mult decât atât, în momentul presupusului fault, pe gazon se aflau două mingi.

După duelul cu Kosovo de la Priștina, naționala României o va întâlni trei zile mai târziu, tot în deplasare, pe Elveția la Lucerna. „Tricolorii” se află pe locul 2 în grupa I după primele două partide, la egalitate cu Elveția, dar cu un golaveraj mai slab.

ADVERTISEMENT

Observatorul de la meciul Kosovo – România va fi croatul Vlado Svilokos, în timp ce delegat UEFA a fost desemnat Jean Paul Mievis, din Belgia. La Cupa Mondială 2022, Danny Makkelie a mai arbitrat partida Polonia – Argentina 0-2.

ADVERTISEMENT