Sport

Edi Iordănescu a făcut iureș înainte de Kosovo – România. Ce le-a reproșat tricolorilor. Exclusiv

Edi Iordănescu s-a supărat pe jucătorii săi la meciul-şcoală disputat cu FC Tunari. Selecţionerul le-a reproşat ocaziile ratate şi lacunele din organizarea jocului.
12.06.2023 | 20:18
Edi Iordanescu a facut iures inainte de Kosovo  Romania Ce lea reprosat tricolorilor Exclusiv
Edi Iordănescu, pe banca naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va disputa o dublă crucială în următoarea săptămână, cu Kosovo (16 iunie) şi Elveţia (19 iunie), în preliminariile Euro 2024. “Tricolorii” pot face un pas important spre turneul final cu două rezultate bune.

Edi Iordănescu a făcut iureș înainte de Kosovo – România! Foarte supărat la amicalul cu CS Tunari

Duminică, “tricolorii” au avut un joc-şcoală cu CS Tunari, recent promovată în Liga 2 Casa Pariurilor. Jucătorii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 4-1, dar FANATIK a aflat că selecţionerul a fost enervat elevii săi.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a fost foarte nemulţumit şi a pus presiune pe jucători încă din timpul meciului. Cel mai mult l-a supărat faptul că echipa sa a luat gol, iar la final i-a certat din cauza unor erori tactice de organizare.

Ianis Hagi cu CS Tunari
Ianis Hagi cu CS Tunari. Sursa foto: FRF.ro

Selecţionerul le-a reproşat ocaziile ratate jucătorilor săi!

Selecţionerul a fost foarte deranjat de ocaziile ratate de jucătorii săi, reproşându-le că au nevoie de foarte multe ocazii pentru a marca. Edi Iordănescu a fost foarte nervos la marginea terenului, atât în timpul meciului, cât şi la final.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre naţionala României şi CS Tunari a avut ca obiectiv principal punerea în practică a organizării tactice lucrate la antrenamente. Partida a avut trei reprize a câte 30 de minute şi s-a desfăşurat la Mogoşoaia.

Denis Alibec, în meciul amical împotriva celor de la Tunari
Denis Alibec, în meciul amical împotriva celor de la Tunari. Sursa foto: FRF.ro

România poate face un pas mare spre Euro!

Vineri, de la ora 22:00, România joacă împotriva naţionalei din Kosovo, la Priştina. Adversarii se luptă pentru calificarea la turneul final din Germania, iar în primele două etape au adunat două puncte.

ADVERTISEMENT

Apoi, trei zile mai târziu, “tricolorii” vor avea cea mai dificilă deplasare din aceste preliminarii, pe terenul Elveţiei. Selecţionata lui Murat Yakin este favorita grupei preliminarii şi a adunat şase puncte până acum.

România are, la rândul ei, punctaj maxim, după victoriile cu Andorra (2-0) şi Belarus (2-1). Obiectivul lui Edi Iordănescu este să ducă naţionala României la un turneu final, după o pauză de 8 ani.

ADVERTISEMENT

Ultimul selecţioner care i-a dus pe “tricolori” la Euro a fost Anghel Iordănescu. România a jucat la Campionatul European din 2016, dar nu a reuşit atunci să treacă de faza grupelor.

  • 6 puncte are România după primele două etape în preliminariile Euro 2024
  • 7 ani au trecut de la ultimul meci direct în faţa Elveţiei (1-1 la Euro 2016)
ADVERTISEMENT