News

Dublă tragedie în vestul țării. Doi soți au murit înecați în râul Timiș. Se aflau la scăldat cu mai mulți prieteni

Doi copii au rămas orfani după ce părinții lor au murit înecați în apele râului Timiș, în zona comunei Coșteiu. Alerta a fost dată la 112 duminică, în jurul orei 14:00.
27.06.2022 | 09:29
Dubla tragedie in vestul tarii Doi soti au murit inecati in raul Timis Se aflau la scaldat cu mai multi prieteni
Tragedie în apele râului Timiș. Foto: facebook.com/TimisoaraOrasEuropean/
ADVERTISEMENT

Conform pressalert.ro, polițiștii municipiului Lugoj sunt cei care au sosit printre primii la fața locului. Ei au fost fost sesizați că lângă localitatea Coșteiu, un bărbat și o femeie ar fi intrat în râul Timiș fără a mai ieși la suprafață.

S-au înecat în râul Timiș, sub privirile prietenilor

Temperaturile caniculare i-au făcut pe cei doi să vină în zonă la scăldat, pentru a se răcori. Din nefericire, la un moment dat, prietenii alături de care se distrau acolo nu i-au mai observat. Atunci s-a și dat alarma.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, din primele informații si in urma verificărilor efectuate reieșind că un bărbat de 39 de ani și o femeie se 34 de ani ar fi intrat în apele râului Timiș pentru a se răcori și nu au mai ieșit pe mal”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

Mai departe, ISU Timiș a alertat Detașamentul de Pompieri Lugoj. Astfel, la fața locului au fost trimise o autospecială de descarcerare cu barcă pneumatică BP6. De asemenea, a sosit și o autosanitară SMURD tip B, cu șase subofițeri.

ADVERTISEMENT

Așa cum se procedează în astfel de cazuri, a fost alertat și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara, care s-a deplasat la locul intervenției cu o autospecială de intervenție cu doi scafandri și un subofițer.

Erau tineri și cunoșteau bine râul

Sursa citată arată că au fost trimise la locul intervenției câte o autospecială de serviciu cu barcă și doi subofițeri, pentru a efectua căutări. Din păcate, salvatorii nu au mai putut face nimic când i-au găsit pe cei doi părinți nu departe de zona în care intraseră în apă. Au fost făcute manevrele de rususcitare, dar fără succes.

ADVERTISEMENT

În urma activităților de căutare desfășurate, scafandrii au găsit trupurile celor două persoane în proximitatea locului unde au intrat în apă. Din nefericire, acestea nu prezintă semne vitale, cei doi fiind declarații decedați. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au mai transmis cei de la IPJ Timiș.

Ulterior s-a aflat că cele două victime locuiau în satul Țipari (comuna Coșteiu). Este greu de înțeles cum s-a întâmplat tragedia având în vedere că ambii cunoșteau bine împrejurimile.

ADVERTISEMENT