News

Dumitru Coarnă, derapaj la adresa foștilor colegi de la PSD: “Știu că sunteți homosexuali. Haideți să protejăm copiii României”

Dumitru Coarnă a ținut un discurs homofob în plenul Camerei Deputaților. Ex-membrul PSD a venit cu acuzații și replici acide.
10.05.2023 | 15:00
Dumitru Coarna derapaj la adresa fostilor colegi de la PSD Stiu ca sunteti homosexuali Haideti sa protejam copiii Romaniei
Dumitru Coarnă, derapaj la adresa membrilor PSD. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Deputatul Dumitru Coarnă, ex-membru PSD,  a susținut miercuri, 10 mai,  un discurs agresiv, în care a adus mai multe jigniri foștilor colegi de partid. Politicianul i-a numit “trădători”, insistând că  aceștia “își bat joc de țară”, iar “copiii României” trebuie să fie “protejați”. Scandalul a avut loc în timpul dezbaterilor din Camera Deputaților privind proiectul care vizează prevenirea separării copilului de familie.

Dumitru Coarnă, derapaj homofob la adresa PSD

”La Senat este COM 695 prin care permiteţi adopţiile copiilor români de cuplurile de homosexuali. Eu ştiu că avem în sală la PSD mulţi de tipul ăsta, haideți să protejăm copiii României. Eu ştiu că voi nu puteţi face copii între voi, că nu aveţi cum, cei din PSD. Dacă vreţi, pot să vă spun lista în direct. (…)

ADVERTISEMENT

Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. Lăsaţi familia normală să trăiască în România cum a trăit de mii de ani. O să vă vină rândul, trădătorilor!”, a rostit Dumitru Coarnă de la tribuna Camerei Deputaților.

Miercuri, reprezentanții Alianței pentru Unirea României și simpatizanții lor au reușit să blocheze intrarea în Camera Deputaților înaintea votării mai multor proiecte de lege, inclusiv proiectul guvernamental referitor la “organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”.

ADVERTISEMENT

Spiritele s-au încins în plenul Parlamentului

Deputatul de la AUR, Dumitru Focșa a intervenit în discuție și a remarcat că Parlamentul României a ajuns să fie ca o junglă: ”Este strigător la cer să vedem că ne comportăm ca în junglă, a ajuns Parlamentul României o junglă, doar pentru că nu mai faceți diferența între trădare și apărare de țară, între obediență și respectarea drepturilor cetățeanului român. Respectăm tot ceea ce ne dictează ăștia de la Comisia Europeană, ca niște oi, nu mai gândim, nu adaptăm nicio recomandare interesului național și apoi ne certăm între noi, aici. Copiii noștri vor avea de suferit”.

Alfred Simonis a răspuns acuzațiilor făcute de AUR. Liderul grupului PSD a specificat că proiectul de lege  nu se referă la “vânzarea de copii”: “Nimeni nu vinde România și nu adoptă copii, nimeni nu permite luarea copiilor. Ieri, un cetățean m-a înjurat, a terminat discuția cu mine înjurându-l pe George Simion. Să îmi arate cineva un cuvânt că se pot vinde copii, dacă există un text greșit scris îl eliminăm acum. Legea e pentru prevenirea separării copilului de familie, despre asta e legea, nu despre separare. AUR speculează o teamă a societății”.

ADVERTISEMENT

Deputatul Ionel Dancă, reprezentantul formațiunii Forţa Dreptei i-a solicitat lui George Simion să “oprească circul” și să nu se mai joace cu “fricile sociale”: “Opriţi circul, domnule Simion. Ce e prea mult e prea mult. Vă jucaţi cu fricile sociale ale oamenilor şi manipulaţi isteric o temă falsă (..) şi nu este departe până când această manipulare poate să degenereze în acte violente. Opriţi manipularea, opriţi isteria, opriţi circul”.

PSD a făcut aluzii la incompetența liderului AUR

Social-Democrații au mai avut o confruntare cu cei de la AUR. Marcel Ciolacu, președintele PSD, care va prelua funcția de premier în următoarele săptămâni, a lansat, marți, un atac dur la adresa lui George Simion, afirmând că unii lideri se cred “salvatorii României”. Ciolacu a subliniat că dezvoltarea țării noastre este strâns legată de apartenența la Uniunea Europeană și a îndemnat oamenii să nu se implice în politici dubioase. Acesta a mai adăugat că trebuie să facem diferența între liderii care au soluții și cei care nu le au. Declarațiile au fost făcute  în cadrul evenimentului “Romania Start-Up Revolution”.

ADVERTISEMENT

“Pe timpul nostru, când aveam părul cel mai lung, acela era cel mai rebel. S-au schimbat lucrurile. Nu vă lăsați antrenați în politici care ne duc în cu totul şi cu totul altă parte, în politici ale unor oameni care nu ne oferă nicio garanție, ale unor oameni care se înfășoară în drapelul României şi cred că sunt salvatorii României.

Drumul României nu este decât în Europa, indiferent cât de mult v-am dezamăgit. Cântăriți foarte bine diferența între cei care au soluții și cei care nu au nicio soluție”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT