News

Marcel Ciolacu începe confruntarea cu George Simion. „Nu vă lăsați antrenați de oameni care se înfășoară în drapelul României”

Marcel Ciolacu, care urmează să preia funcția de premier, a lansat un atac la adresa liderului AUR, George Simion, fără însă a-l numi personal.
09.05.2023 | 18:02
Marcel Ciolacu incepe confruntarea cu George Simion Nu va lasati antrenati de oameni care se infasoara in drapelul Romaniei
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa AUR. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un prim atac la adresa liderului AUR, George Simion, vorbind despre oamenii „care se înfășoară în drapelul” României și se prezintă drept „salvatorii țării”. Pentru PSD, confruntarea cu AUR pare a fi paradoxală, în contextul în care, în timpul guvernării Dragnea, social-democrații au promovat un discurs anti-european.

Marcel Ciolacu face aluzii la incompetența lui George Simion

Liderul PSD Marcel Ciolacu, cel care în următoarele săptămâni va prelua funcția de premier, a lansat un atac la adresa liderului AUR, George Simion, fără însă a-l numi direct. Social-democratul s-a referit la acesta din urmă ca fiind unul din liderii „care se cred salvatorii României” și a subliniat că dezvoltarea țării noastre este strâns legată de apartenența la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT

“Pe timpul nostru, când aveam părul cel mai lung, acela era cel mai rebel. S-au schimbat lucrurile. Nu vă lăsați antrenați în politici care ne duc în cu totul şi cu totul altă parte, în politici ale unor oameni care nu ne oferă nicio garanție, ale unor oameni care se înfășoară în drapelul României şi cred că sunt salvatorii României.

Drumul României nu este decât în Europa, indiferent cât de mult v-am dezamăgit. Cântăriți foarte bine diferența între cei care au soluții și cei care nu au nicio soluție”, a declarat Marcel Ciolacu marți, în cadrul evenimentului Romania Start-Up Revolution.

ADVERTISEMENT

Această aluzie la „oameni care nu oferă nicio garanție” vine în contextul în care la protestul de sâmbătă organizat de AUR în Capitală, simpatizații lui George Simion au protestat și în fața sediului PSD din Kiseleff. Cu această ocazie, PSD-ul a devenit ținta atacurilor celor de la AUR după un proiect de lege, elaborat de Ministerul Familiei, ce avea ca scop definirea situațiilor în care copiii pot fi separați de familii.

Președintele PSD, apel către mii de români

Tot în cadrul discursului de marți, liderul PSD a anunțat că una dintre prioritățile guvernării “care începe în iunie” este cea de a iniția o “revoluție a Start-Up-urilor în România”. Președintele PSD crede că este necesar ca investițiile anuale să crească la 10% din PIB și că se intenționează să se aloce miliarde de euro din fonduri naționale și europene pentru a sprijini tinerii antreprenori și a dezvolta un ecosistem care să stimuleze inovația și să contribuie la creșterea economică.

ADVERTISEMENT

“Dacă am reușit să investim în 2022, an cu crize suprapuse, aproape 7% din PIB în economia românească și în firmele antreprenoriale românești, în special în IMM-uri, cred că e nevoie să avem ambiția ca de acum înainte să forțăm investiții anuale de 10% din PIB.

Și mai avem o prioritate a guvernării care începe în iunie, o prioritate care vă privește în mod direct pe toţi tinerii aflaţi astăzi în sală, ca şi pe cei care ne urmăresc în direct pe Facebook, vreau să demarăm în România o revoluţie a Start-Up-urilor, să punem o miză de miliarde de euro din fonduri naţionale şi mai ales din bani europeni pe potenţialul dumneavoastră extraordinar, să vă provocăm să fiţi creativi şi îndrăzneţi, să construim un întreg ecosistem în care tinerii antreprenori în noile tehnologii să producă un uriaş salt calitativ al economiei noastre, care să pună o presiune şi mai uriaşă pe stat, să îl oblige pe stat să alerge mai repede, să digitalizeze mai rapid, să răspundă mai alert nevoilor societăţii”, a remarcat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu planifică o “revoluție  antreprenorială fără precedent”

Liderul PSD a subliniat că atunci când “stânga a guvernat”, s-au adoptat cele mai importante politici publice în favoarea antreprenorilor și că intenționează să continue această tradiție și să facă din România un model european în ceea ce privește finanțarea start-up-urilor. El a îndemnat tinerii să se implice în toate programele și să se alăture acestei revoluții antreprenoriale care poate genera un salt calitativ al economiei naționale.

“Ştiu că poate asemenea idei care ies din gura unui lider de stânga poate că vi se par surprinzătoare, însă, vreau să vă spun, fără să creez vreo polemică, pentru că este un adevăr istoric, că atunci când stânga a guvernat s-au adoptat cele mai importante politici publice în favoarea antreprenorului român.

Am ambiţia de a duce acest drum mai departe şi de a demonstra, alături de domnul Jianu şi în parteneriat cu toţi oamenii de afaceri importanţi ai României, că putem fi un model european în materie de noi programe şi de volum al finanţărilor în sprijinul afacerilor de tip Start-Up. Vă îndemn să vă implicaţi să luaţi absolut toţi banii, toate miliardele pe care statul le va pune la bătaie pentru tinerii antreprenori.

Scrieţi-vă proiecte de afaceri, fiţi gata să vă deschideţi firme Start-Up şi participaţi la toate programele pe care le vom lansa. Fiţi cei care vor genera în această ţară o revoluţie antreprenorială fără precedent în istoria noastră modernă”, a conchis liderul PSD.

ADVERTISEMENT