News

Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din AUR. Partidul lui Simion spune că a fost dat afară și îi aduce acuzații dure

Dumitru Coarnă, deputat în Parlamentul României, și-a anunțat demisia din AUR. În replică, partidul lui George Simion spune că acesta a fost dat afară.
05.02.2024 | 07:25
Dumitru Coarna sia anuntat demisia din AUR Partidul lui Simion spune ca a fost dat afara si ii aduce acuzatii dure
Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din AUR. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dumitru Coarnă a anunțat, duminică seara, că și-a înaintat demisia din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Acesta a plecat împreună cu alți membrii ai organizației AUR Călărași.

Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din AUR

Puțin mai mult de un an a rezistat Dumitru Coarnă în AUR. Pe 19 ianuarie 2023, deputatul se alătura Alianţei pentru Unirea Românilor și reprezenta grupul parlamentar al acestui partid în Camera Deputaţilor. Acesta fusese atunci exclus din PSD, după ce făcuse parte dintr-un grup de patru parlamentari care s-au întâlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Valery Kuzmin.

ADVERTISEMENT

Duminică, 4 februarie 2024, Coarnă a anunțat că a plecat și din partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), împreună cu membrii ai organizației AUR Călărași. Într-o reacție pentru presa locală, acesta a explicat ce a stat la baza acestei decizii. Dumitru Coarnă a declarat că a avut trei motive.

A fost o decizie și o demisie în bloc a organizației AUR Călărași, cu excepția președintelui organizației municipale Călărași, Mihai Gheorghe, și a filialelor din Fundulea și Chirnogi.

ADVERTISEMENT

Cu aceste trei excepții, în rest, toată lumea, în unanimitate, am decis să plecăm în bloc din acest partid. Am luat decizia din următoarele trei motive: nerespectarea Legii partidelor politice (Legea 14/2003), nerespectarea statutului propriu al partidului AUR și refuzul de a înființa filiale județene”, a declarat Dumitru Coarnă, pentru Canal Sud.

Reacția AUR. Partidul lui Simion spune că Dumitru Coarnă a fost dat afară și îi aduce acuzații dure

Într-o reacție după plecarea lui Coarnă din partid, AUR a emis un comunicat de presă în care se precizează că deputatul nu mai avea nicio calitate de reprezentare în partid de pe data de 29 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Politicianul este acuzată că ”a realizat, fără acceptul conducerii partidului sau al departamentului financiar, documente financiare care nu sunt în evidența partidului.

Domnia sa a refuzat să răspundă solicitărilor venite din partea conducerii centrale a partidului, să transmită adeziunile, dar și să respecte cadrul legal și statutar al partidului cu privire la activitățile financiare”.

ADVERTISEMENT

Partidul lui George Simion îl mai acuză pe Coarnă că a încercat ”să introducă toate mecanismele toxice de funcționare pe care a încercat să le aplice și în celelalte formațiuni din care a plecat sau a fost înlăturat”. 

ADVERTISEMENT