News

Schimbare pe scena politică. Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR după ce a fost exclus din PSD

Schimbare pe scena politică. Deputatul Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR. Anul trecut, politicianul a fost exclus din PSD.
19.06.2023 | 19:50
Schimbare pe scena politica Dumitru Coarna sa inscris in AUR dupa ce a fost exclus din PSD
Schimbare pe scena politică. Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Schimbare pe scena politică din România. Dumitru Coarnă, fost parlamentar PSD, s-a înscris în AUR (Alianța pentru Unirea Românilor). Decizia vine după excluderea sa din partidul social-democraților.

Schimbare pe scena politică. Dumitru Coarnă s-a înscris în AUR

Anunțul privind afilierea la AUR a fost făcut luni, 19 iunie, de către deputat. Politicianul a spus că de acum va reprezenta grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) în Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

„Începând de astăzi, 19 iunie, reprezint grupul parlamentar AUR în Camera Deputaţilor”, a transmis fostul deputat al Partidului Social Democrat (PSD), Dumitru Coarnă, în plenul forului legislativ.

Amintim că Dumitru Coarnă, deputat de Călărași, a fost ales pe listele parlamentare ale social-democraților. Anul trecut, el a fost exclus din PSD, după ce a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

ADVERTISEMENT

La întâlnirea cu pricina au participat și Diana Șoșoacă și doi parlamentari AUR. Acțiunile lui Dumitru Coarnă au fost criticate, iar ulterior sancționate de către social-democrați, care au decis excluderea lui din partid.

„Acțiunile domnului Coarnă sunt total contrare viziunii PSD despre democrație, libertate și drepturile fundamentale. PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv în aderarea României la Uniunea Europeană și NATO și care condamnă ferm agresiunea armată a Ucrainei de către Federația Rusă.

ADVERTISEMENT

O să luăm act de aceste documente şi cred că domnul Coarnă a depăşit o linie roşie, având un dialog cu un stat agresor şi asupra unui stat suveran. Este exclus ca eu să îmi schimb poziţia în ceea ce priveşte pe domnul Coarnă”, a transmis Marcel Ciolacu, lider PSD, la vremea respectivă.

Dumitru Coarnă, despre foștii colegi: „Știu că sunteți homosexuali”

În luna mai, Dumitru Coarnă și-a criticat foștii colegi de partid, în timpul dezbaterii din Camera Deputaților pe tema proiectului referitor la prevenirea separării copiilor de familie.

ADVERTISEMENT

Deputatul i-a jignit pe social-democrați, strigându-le că sunt „trădători” și că „își bat joc de țară”. „Eu ştiu că sunteţi homosexuali şi aţi văzut la televizor, în grup, ce aţi făcut între voi. Nu puteţi avea copii, nu vă bateţi joc de ţara asta. Lăsaţi familia normală să trăiască în România cum a trăit de mii de ani. O să vă vină rândul, trădătorilor!”, a transmis Dumitru Coarnă cu o lună de zile în urmă.

ADVERTISEMENT