Sport

Dumitru Dumitriu, despre retragerea lui Gigi Becali de la FCSB: „Nu mai are alibi! Dacă se va întâmpla așa ceva, Edi Iordănescu pleacă!”. Exclusiv

Dumitru Dumitriu, fost antrenor la FCSB și actual membru al Comisiei Tehnice FRF, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre retragerea lui Gigi Becali de la FCSB.
13.10.2021 | 11:25
Dumitru Dumitriu despre retragerea lui Gigi Becali de la FCSB Nu mai are alibi Daca se va intampla asa ceva Edi Iordanescu pleaca Exclusiv
Dumitru Dumitriu, despre retragerea lui Gigi Becali de la FCSB: „Nu mai are alibi! Dacă se va întâmpla asta, Edi Iordănescu pleacă!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Odată cu aducerea lui Edi Iordănescu pe banca FCSB-ului, Gigi Becali a decis să facă un pas în spate și să-i ofere putere deplină noului antrenor.

Dumitru Dumitriu, despre retragerea lui Gigi Becali de la FCSB

„Țiți” Dumitriu consideră benefică noua abordare a lui Gigi Becali și este convins că omul de afaceri i-a dat mână liberă antrenorului Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul tehnician de la FCSB este convins că, în cazul în care Gigi Becali va reveni la mentalitatea din trecut și se va implica la echipă, Edi Iordănescu va părăsi formația roș-albastră.

„Normal că-i benefică (n.r. retragerea lui Gigi Becali de la echipă). Acum, antrenorul nu mai are un alibi: «Domne, s-a băgat peste mine». Așa îl lasă să-și facă treaba și, în situația în care nu reușește, ia măsuri. Însă, în situația în care reușește, continuă și merge mai departe, așa mi se pare corect.

ADVERTISEMENT

Din ce văd eu, chiar cred că Gigi Becali nu se mai implică. Nu mai sunt telefoane pe banca de rezerve, nu mai coboară nimeni din tribună să-i transmită antrenorului cine știe ce.

Mi se pare normal și probabil că, și din respect pentru Edi Iordănescu, nu-și permite să se bage peste el. Mai ales că, dacă se va întâmpla asta, Edi Iordănescu pleacă. Sunt convins. Dar nu se va întâmpla asta, pentru că probabil Gigi Becali și-a dat seama că nu e bine să facă treaba asta, chiar dacă este echipa lui, chiar dacă sunt banii lui, chiar dacă are și el cunoștințe despre fotbalul modern”, a declarat Dumitru Dumitriu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dumitru Dumitriu: „Acești tineri nu mai sunt la început de carieră!”

Deși este conștient că FCSB are un lot bun de jucători, Dumitru Dumitriu susține că Gigi Becali nu poate să-i impună lui Edi Iordănescu să cucerească titlul încă din acest sezon.

„În orice țară, antrenorul este cel care și răspunde, care se și pricepe și care dă socoteală. Eu nu știu ce au stabilit împreună. Poate Iordănescu i-a zis că anul acesta face echipă și, la anul, ia campionatul.

ADVERTISEMENT

Nu cred că poți să-i impui unui antrenor imediat cum ia echipa să ia și campionatul. Cu toate că, într-adevăr, au condiții și un lot destul de bun. Sper că se va întâmpla (n.r. FCSB să ia titlul anul acesta), pentru că acești tineri nu mai sunt chiar la început de carieră profesionistă. Sunt altfel de jucători, nu sunt niște jucători timizi sau debutanți. Sunt jucători care pot cu adevărat să se bată pentru titlu”, a mai spus Dumitru Dumitriu.

Dumitru Dumitriu: „Urmăresc și simpatizez FCSB-ul!”

„Țiți” Dumitriu apreciază mentalitatea FCSB-ului de a da credit tinerilor fotbaliști. Acesta a remarcat faptul că o parte dintre acești jucători au confirmat la nivel internațional și au ajuns în echipa națională.

„Urmăresc și simpatizez FCSB-ul, mai ales că am avut multe contacte în ultimii 30-40 de ani. Am fost de toate pe acolo. Au curaj și un lucru interesant este faptul că dau credit tinerilor. Și, ca dovadă, câțiva dintre ei au reușit și în țară, și în străinătate, sunt și în echipa națională.

E mare lucru, pentru că alte echipe nu fac asta. N-au curaj să-și lase tinerii în teren meciuri întregi, consecutive. E mare lucru să aibă o asemenea gândire tot colectivul de acolo, pentru că sunt tineri care mie îmi plac foarte mult”, a adăugat Dumitru Dumitriu.

Dumitru Dumitriu: „Titlul a fost câștigat de echipa care a mers pe experiență!”

În încheiere, fostul tehnician a analizat motivele pentru care FCSB nu a reușit să ia titlul de campioană în fața CFR-ului, în ultimii ani. Acesta consideră că tinerii jucători de la FCSB sunt talentați, însă nu formează un grup, care să se lupte cu echipa experimentată a celor de la CFR.

„În ultimii ani, titlul a fost câștigat de echipa care a mers pe experiență, pe același lot, cu mici excepții. Trebuie să recunoaștem că CFR Cluj este o echipă puternică, matură, aici e problema. Știu și cum să joace. Acești tineri sunt talentați, dar, deocamdată, nu au reușit să formeze un grup, să joace pentru titlu în duel cu Clujul, Craiova și așa mai departe”, a încheiat Dumitru Dumitriu.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CS Mioveni: 2,00 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT