Sport

După ce și-a înșelat soția, Marian Aliuță s-a botezat din nou la 45 de ani: ”Acum știu ce este binele și ce este răul, știu ce e păcatul”. Video

Marian Aliuță a luat o decizie radicală și la 45 de ani a hotărât să se boteze din nou alături de soția sa și a intrat în cadrul Bisericii Profides.
03.04.2023 | 16:12
Dupa ce sia inselat sotia Marian Aliuta sa botezat din nou la 45 de ani Acum stiu ce este binele si ce este raul stiu ce e pacatul Video
Marian Aliuță a luat o decizie radicală și la 45 de ani a hotărât să se boteze din nou alături de soția sa și a intrat în cadrul Bisericii Profides. Sursă foto: Facebook Tony Berbece
ADVERTISEMENT

Fostul jucător de Steaua, Rapid și Șahtior Donețk era recunoscut ca fiind un personaj căruia i-a plăcut tot timpul viața de noapte, chefurile și aventurile, fiind prins de mai multe ori când își înșela soția.

Marian Aliuță a decis să boteze și a devenit adept al Bisericii Profides

Ajuns la 45 de ani, Marian Aliuță a hotărât să lase în urmă viața tumultoasă de până acum și să treacă în echipa celor credincioși. Așa a ajuns fostul playmaker să se boteze și intre în rândul Bisericii Profides.

ADVERTISEMENT

”Biserica Profides nu face altceva decât să urmeze calea arătată de Hristos în Biblie. Numai și numai asta. Mă botez la maturitate, nu când sunt mic. Când sunt matur știu ce este binele și ce este răul, știu ce e păcatul și de aceea botezul trebuie făcut acum. Nu încerc să conving pe nimeni, fiecare este liber să facă așa cum vrea. Eu am ales așa”, a declarat Aliuță, pentru digisport.ro.

Marian Aliuță s-a botezat alături de soția sa Mari, iar predicatorul Tony Berbece este cel care condus întregul eveniment. Cei doi soți au fost îmbrăcați în robe albe lungi, iar în picioare au avut papuci.

ADVERTISEMENT

Mesajul predicatorului care l-a botezat pe Aliuță

”Marian Aliuță și soția lui, Mari, au încheiat Legământul Bibliei cu Hristos prin apa botezului, așa cum si Hristos a făcut-o prin Ioan Botezătorul. Vreau să vă spun ca azi a fost o zi de mare bucurie pentru noi, pentru Cer și pentru familia Aliuță.

Marian îmi povestea că o rudă i-a spus: ‘Degeaba încerci tu să te pocăiești că ești prea păcătos ca sa te mai ierte Dumnezeu!’. Îmi povestea că a avut vicii multe, soția afla despre ‘escapadele’ lui din ziare si simțea că nu are scăpare din aceste gheare ale păcatului.

ADVERTISEMENT

Până să afle Cuvântul lui Dumnezeu a crezut că e imposibil să scapi de păcate și chiar că a scăpa de ele înseamnă ‘nefericire’, deși păcatele îi aduceau nefericire lui și familiei. Însă azi a mărturisit un cuget curățit de orice păcat înaintea martorilor văzuți și nevăzuți în apa botezului, așa cum Biblia ne cere să o facem.

Azi, Marian si Mari Aliuță au făcut ce și Hristos a făcut, anume Botezul în Apă ca mărturie a purității. Am plâns de bucurie și am predicat cu mari emoții, știind ca botezul lor înseamnă cea mai mare minune din viața lor și cea mai mare bucurie pentru Cer”, a scris predicatorul Tony Berbece, pe contul de Facebook.

ADVERTISEMENT

Marian Aliuță a jucat în cariera sa la formațiile Steaua București, Chindia Târgovişte, Gloria Bistriţa, Farul Constanţa, Sheriff Tiraspol, Șahtior Donețk, Rapid București, Jeonnam Dragons, Metalurh Donețk, Changchun Yatai, Iraklis Salonic, Politehnica Timişoara, FC Vaslui și Neftchi Baku, iar la echipa națională a strâns 5 selecții.

ADVERTISEMENT