News

După Covid-19, o nouă boală pornește în Wuhan. Holera, transmisă la oameni de la broaște țestoase?

În Wuhan, autoritățile sunt în alertă după ce au înregistrat un caz de holeră la un student din localitate. Boala a fost identificată la broaște țestoase dintr-o piață.
15.07.2022 | 17:04
Dupa Covid19 o noua boala porneste in Wuhan Holera transmisa la oameni de la broaste testoase
Pandemia Covid-19 din Wuhan. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Detectarea în orașul chinez Wuhan a unei bacterii care a cauzat holeră la un student și care a fost găsită separat în mostre de la țestoase cu carapace moale, de la o piață de produse alimentare, dă emoții oamenilor de rând. Aceștia nu au uitat că pandemia de Covid-19 a pornit tocmai din orașul lor, din aceeași piață alimentară.

Transmit broaștele din Wuhan holeră oamenilor?

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale joi seara.

ADVERTISEMENT

Cu toate că nu au identificat niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul specific care le vindea a fost închis timp de trei zile.

Autoritățile au anunțat că tulpina de vibrio cholerae O139 este responsabilă pentru infecția studentului. Cu toate acestea, probele contaminate nu au nicio legătură, astfel că acest gaz nu poate fi legat de infectarea broaștelor țestoase.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oficialii chinezi urmăresc mai multe țestoase din aceeași familie, care au ajuns și în alte magazine.

Cu toate acestea, chiar dacă nu există semne clare ale existenței unui focar de holeră, internauții se tem că broaștele țestoase vor fi începutul unei noi pandemii, asemănătoare celei Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cele mai timpurii infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, care vindea și fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite.

Rapoartele de holeră sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 și 11 în 2020. Cu toate acestea, nu există niciun deces înregistrat.

ADVERTISEMENT

Detectarea Vibrio cholerae O139… ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au asociat cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a explicat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia, conform Reuters.

În acest moment, nu există un motiv major de îngrijorare, a menționat Greenhill, adăugând că O139 a fost detectat în diferite alte țări și că este puțin probabil să existe focare mari de holeră în locații cu apă potabilă sigură și canalizare adecvată.

„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că se efectuează supraveghere constantă, ceea ce poate fi văzut doar ca pozitiv”, a completat expertul.

Wuhan, cu o populație de peste 12 milioane de locuitori, a declarat luni că cazul de holeră la un student universitar local nu a provocat alte infecții. Wuhan nu a dezvăluit încă sursele bacteriilor pentru student și probe, sau detalii despre progresul urmăririi sursei.

ADVERTISEMENT
Tags: