Life

După o viață plină de drame, principesa Ileana s-a călugărit. A reușit să-și mai vadă o dată țara înainte să treacă la cele veșnice

Principesa Ileana ascunde în spate o viață plină de drame. Deși era copilul preferat al Reginei Maria, viața ei nu a fost nici pe departe una ușoară.
18.01.2023 | 18:29
Dupa o viata plina de drame principesa Ileana sa calugarit A reusit sasi mai vada o data tara inainte sa treaca la cele vesnice
Adevărul despre Principesa Diana. Când a luat decizia să se călugărească. Sursă foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Principesa Ileana s-a născut pe 5 ianuarie 1909 și a fost copilul pe care Regina Maria l-a adorat.

Drama trăită de Principesa Ileana

Aceasta a crescut-o pe Principesa Ileana cu spiritul datoriei față de țară, dar și cu multă iubire, iar asta avea să se vadă ani mai târziu.

Principesa Ileana a stat în exil forțat mai bine de 40 de ani. Deși a stat departe de România însă, aceasta nu și-a uitat niciodată țara, iar înainte de moarte, a reușit să o mai vadă odată.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, deși nu mulți știu, în exil, Principesa Ileana a păstrat o cutie umplută cu pământ românesc, acesta fiind cel mai de preț lucru pentru ea.

La un moment dat, ea a vorbit despre exil, precizând că se simțea ”ca și moartă”. Nu era vorba despre împrejurări, ci mai degrabă de nevoia de a trăi, în România.

ADVERTISEMENT

Ajunsă în Elveția alături de familie, Principesa Ileana s-a întâlnit acolo cu Regele Mihai, însă revederea celor doi a fost una destul de tristă.

După Elveția a urmat Argentina, iar mai apoi, în 1950, Principesa ileana s-a stabilit în Boston, Statele Unite ale Americii. Până în 1961, aceasta a călătorit în mai toată America.

ADVERTISEMENT

A vorbit în diferite conferințe despre România, dar și despre situația tragică în care se afla și iată că în final, după ani buni de așteptare, a reușit să își mai vadă odată țara.

Momentul în care Principesa Ileana a decis să se călugărească

Menționăm faptul că după anii de exil, în viața Principesei Ileana au existat și schimbări majore. Aceasta a divorțat de arhiducele Anton în 1954, iar mai apoi s-a recăsătorit cu doctorul Ștefan Isărescu.

ADVERTISEMENT

Nici această căsătorie, care părea că are la bază iubire nu a ținut însă. La puțin timp distanță, în 1961, Principesa Ileana a decis să se călugărească.

Nu este clar care au fost motivele care au condus la o astfel de decizie, cert este că în anii anteriori hotărârii sale, aceasta a primit mai multe încercări.

Primul său născut, Ștefan, a fost diagnosticat cu o boală gravă, iar mai apoi, în 1959, fiica ei, Maria Ileana, s-a stins din viață într-un teribil accident aviatic.

Dacă înainte de aceste evenimente, Principesa Ileana credea în Dumnezeu, iată că în momentul în care a decis să se călugărească, aceasta a simțit o putere și mai mare.

Astfel, în 1961, după ce Principesa Ileana a decis să se călugărească, aceasta a plecat la o mănăstire Ortodoxă din Franța. Acolo a petrecut șase ani ca novice și a decis să își lase trecutul regal în spate.

Atunci, ea a devenit Maica Alexandra. Mai târziu, în 1967, s-a întors în Statele Unite și a decis să construiască o mănăstire ortodoxă de maici, la Ellwood City, Pennsylvania.

Principesa Ileana a revenit în România cu un an înainte de moartea sa

România nu a uitat-o însă în tot acest timp. În septembrie 1990, la aproape un an de la Revoluția din 1989, Ileana s-a reîntors în țară.

Atunci, ea a vizitat mai multe mănăstiri de maici, dar și mormintele familiei de la Curtea de Argeș și Branul, o locație care i-a fost mereu dragă și unde oamenii își aminteau de ea.

Tot în acel an, Principesa Ileana s-a întâlnit și cu oameni pe care nu i-a mai văzut vreme de 40 de ani.

Finalul Principesei Ileana a fost unul tragic și a venit la un an distanță după ce a revăzut România. În 1991, cu o zi înainte de aniversarea ei, Principesa Ileana a suferit o fractură de bazin.

Mai apoi, complicațiile care au survenit în urma accidentului au dus la moartea sa. Principesa Ileana, care era și ultimul copil în viață al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria, s-a stins din viață pe 21 ianuarie 1991.

Deși a iubit enorm România, ea a fost înmormântată în Statele Unite, la Mănăstirea Schimbarea la Față din Pennsylvania, fondată chiar de către ea.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori