News

Durere fără margini, Cătălin Ştefănescu a murit la doar 29 de ani. Tânărul era campion naţional şi balcanic

Pierdere uriaşă pentru sportul românesc. Cătălin Ştefănescu, campion naţional şi balcanic, a murit înecat într-un lac, în Dâmboviţa.
09.07.2023 | 20:08
Durere fara margini Catalin Stefanescu a murit la doar 29 de ani Tanarul era campion national si balcanic
Cătălin Ştefănescu ar fi împlinit în curând 29 de ani
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai buni culturişti români, campionul balcanic şi naţional Cătălin Ştefănescu, a murit duminică, în timpul unei banale partide de pescuit. Se pare că tânărul s-ar fi încecat, în circumstanţe încă neelucidate.

Cătălin ar fi împlinit 29 de ani săptămâna viitoare

Duminică dimineaţă, Cătălin a mers împreună cu un prieten la pescuit pe lacul de la Lazuri. După câteva ore bărbatul care îl însoţea a plecat până acasă, pentru a aduce ceva, însă când s-a întors l-a găsit spe sportiv înecat.

ADVERTISEMENT

În ciuda apelului la 112 şi a sosirii rapide a ambulanţei, bărbatul nu a mai putu fi salvat. “În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat,  în timp ce s-ar fi aflat la pescuit pe un lac din Lazuri, ar fi fost găsit înecat”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Cătălin Ştefănescu ar fi împlinit săptămâna viitoare 29 de ani. El era căsătorit şi avea o fetiţă. Pe lângă activitatea de sportiv de performanţă, tânărul mai era şi antrenor personal de fitness, unul foarte apreciat în comunitatea locală din Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Vestea dispariţiei fulgerătoare a tânărului a căzut ca un trăsnet peste priteni şi familie, iar mesajele de durere au început să se reverse pe reţelele de socializare.

“Finuțul nostru, bun și blând, ne-ai sfâșiat sufletele! Așteptam să-ți spunem La mulți ani, peste o săptămână, acum te jelim. Soarele tău a apus prea devreme ! Nașul și nașa te vor păstra mereu în suflete! Dumnezeu să te primească lângă îngerii săi!”, este unul dintre sutele de mesaje triste.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Cătălin Ştefănescu a apărut în Revista Municipiului Târgovişte. Acolo a dezvăluit că s-a apucat de sport destul de târziu, în urmă cu zece ani, dar prin muncă asiduă a ajuns să participe în 2019 la primul său concurs, etapa zonală a Campionatului de Culturism, la Ploieşti, unde a ieşit pe primul loc.

A fost remarcat astfel de oficialii Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, fiind cooptat imediat în lotul naţional. În acelaşi an, Cătălin Ştefănescu a devenit campion naţional (categorie+Open), iar de la Campionatul Balcanic s-a întors cu medalia de aur.

ADVERTISEMENT

După o pauză forţată de supraefort a revenit în competiţii la sfârşitul anului trecut, ocazie cu care a mai obţinut câteva succese, trecându-şi în palmares trofeele pentru categoriile culturism clasic şi culturism 80 kg, în cadrul Romania International Grand Prix 2022.

ADVERTISEMENT