Life

Durere fără margini! Gheorghe Pop, batrânul care l-a făcut pe Liviu Vârciu să plângă, a sfârșit tragic

Gheorghe Pop, bătrânul a cărui poveste de viață l-a făcut pe Liviu Vârciu să izbucnească în lacrimi, a avut parte de un sfârșit tragic.
06.10.2023 | 11:15
Durere fara margini Gheorghe Pop batranul care la facut pe Liviu Varciu sa planga a sfarsit tragic
Gheorghe Pop a murit carbonizat în propria locuință. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bătrânul care în 2021 i-a făcut pe Liviu Vârciu și Anca Dinicu să plângă a murit tragic. Gheorghe Pop trăia singur de ani buni, iar acum a fost găsit carbonizat în propria casă. Ce spunea în urmă cu doi ani, când a apărut la televizor.

A murit Gheorghe Pop, bătrânul care l-a făcut pe Liviu Vârciu să plângă la televizor

Gheorghe Pop era născut pe 11 aprilie 1927, iar acum avea 96 de ani. Fusese meșteșugarul satului Breb din Maramureș, iar în emisiunea de la Antena 1 a dezvăluit că tot satul are furci și greble de la el. Afirma cu mândrie că tot timpul a trăit din ce a produs el și nu a cumpărat nimic.

ADVERTISEMENT

De mai bine de 25 de ani locuia singur, iar acum bătrânul și-a găsit sfârșitul într-un mod dureros. Pompierii l-au găsit pe bărbatul a cărui poveste de viață i-a impresionat pe Liviu Vârciu și Anca Dinicu în emisiunea Poftiți pe la noi: Poftiți prin țară carbonizat în propria locuință.

Tragedia s-a întâmplat miercuri seară, pe 4 octombrie 2023, iar trupul neînsuflețit al bătrânului a fost transportat a morga spitalului din Sighetu Marmației pentru a fi efectuată necropsia și descoperită cauza decesului.

ADVERTISEMENT

Nu se știe de la ce a izbucnit incediul, însă se crede că focul ar fi pornit de necurățarea coșului de fum al sobei pe care Gheorghe Pop o folosea pentru a se încălzi, scrie asingorj.ro. 

Regretul bătrânului: „Pare că n-am trăit nimic”

Singurul regret al bărbatului găsit acum carbonizat era că este bătrân și ar fi mai dorit să trăiască puțin. „Regret că-s bătrân. Îmi pare că n-am trăit nimic”, a spus Gheorghe Pop în 2021, făcându-i pe Anca Dinicu și pe Liviu Vârciu să plângă.

ADVERTISEMENT

Hărnicia, puritatea și modestia lui, l-au impresionat pe moderatorul de la Prețul cel bun. L-a fascinat faptul că deși, vizibil, ducea o viață modestă, Gheorghe Pop nu-și dorea nimic de la nimeni.

„Ferească Dumnezeu de singurătate. Și să fii atât de lucid, pe puterile tale. Și să spui, ‘Sunt bine, nu-mi trebuie nimic’. Și bunicul meu, Dumnezeu să-l ierte, a rămas singur o perioadă. Dar eu când mă duceam la el găseam găini în casă, pisici…Le pusese acolo, să nu fie singur”, a afirmat Liviu Vârciu.

ADVERTISEMENT

„Când a spus că n-am nevoie de nimic…Și el nu avea nimic…Că aia era de fapt. N-aveai cum să nu plângi. Am plecat de acolo cu inima uite așa, ne-a șifonat-o cineva un pic. (…) Și am stat așa un pic cu noi să ne dăm seama de ce ni s-a întâmplat”, a completat printre lacrimi și Anca Dinicu.

Liviu Vârciu, copleșit de dragostea pe care Gheorghe Pop i-a purtat-o soției

Bărbatul s-a reunit, poate, cu jumătatea lui. Femeia „bună și muncitoare” care i-a dăruit „prunci foarte buni” și care a încetat din viață la vârsta de 67 de ani, lasându-l să-și trăiască singur bătrâneațea până acum, când a fost găsit carbonizat.

„Vorbea cu atâta dragoste și cu atâta bucurie despre jumătatea lui încât îți dai seama că oamenii chiar au fost norocoși că au trăit într-o perioadă simplă, când se aveau unul pe celălalt”, a mărturisit Liviu Vârciu în 2021, când l-a auzit pe Gheorghe Pop cum vorbea despre soția lui.

ADVERTISEMENT