Sport

Dusan Uhrin și-a adus preparator fizic la Dinamo! „Ceauşescu” a plecat de la FCSB după acuzele lui Gigi Becali

Dusan Uhrin a adus un nou preparator fizic la Dinamo. Marius Dima revine alături de "câini" după trei ani. Cel poreclit "Ceauşescu" a fost şi la FCSB, părăsind echipa după acuzele lui Gigi Becali.
29.03.2022 | 17:36
Dusan Uhrin sia adus preparator fizic la Dinamo Ceausescu a plecat de la FCSB dupa acuzele lui Gigi Becali
Dusan Uhrin şi-a găsit preparator la Dinamo. A revenit Marius Dima. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou preparator fizic. FANATIK a anunţat plecarea lui Cristian Sandu, care şi-a dat demisia în cursul zilei de luni. În ciuda faptului că Iuliu Mureşan a încercat să îl convingă să rămână alături de echipă, preparatorul fizic a plecat.

Dusan Uhrin și-a adus preparator fizic la Dinamo! Marius Dima revine în “Ştefan cel Mare”

Dusan Uhrin l-a adus în locul său pe Marius Dima, conform Gsp, un preparator fizic cu ştate vechi în fotbalul românesc. Cei doi au mai colaborat în primul mandat al lui Uhrin la “roş-albi”, pentru o perioadă scurtă, în 2019.

ADVERTISEMENT

Apoi, Marius Dima a făcut pasul la FCSB, în staff-ul lui Bogdan Argeş Vintilă şi a rămas până în luna iulie 2020, când Gigi Becali a schimbat staff-ul tehnic. În locul lui Vintilă a fost adus Toni Petrea, iar ca preparator fizic a fost readus Tommy Neubert.

Marius Dima, în primul mandat la Dinamo
Marius Dima, în primul mandat la Dinamo

A plecat de la FCSB din cauza lui Gigi Becali! Patronul l-a acuzat pentru accidentările jucătorilor

Gigi Becali a trimis săgeţi către Marius Dima înainte ca acesta să părăsească FCSB. Patronul l-a considerat pe Dima vinovat de accidentările dese din lotul roş-albaştrilor şi l-a schimbat cu Thomas Neubert.

ADVERTISEMENT

Marius Dima s-a perfecţionat la Clairefontaine şi la Londra, având titlul de doctor şi fiind decanul Facultății de Educație Fizică și Kinetoterapie din Universitatea Româno-Americană. El a activat şi la echipa naţională, pe vremea când era Victor Piţurcă selecţioner.

Cum a primit porecla “Ceauşescu”: “Nu știu cum unul a aflat de dictatorul român, a căutat pe Internet și mi-au zis Ceaușescu”

Într-un interviu acordat în 2019, Marius Dima a povestit şi cum s-a ales cu porecla “Ceauşescu”, primită în timp ce lucra în Cipru:

ADVERTISEMENT

“Nu pot să spun cât de bine mă percep jucătorii, îți dau doar un exemplu. În Cipru, mi se spunea Ceaușescu. Au aflat ei de Ceaușescu, cu toate că eram în 2016 și trecuseră de la Revoluție 27 de ani și mulți dintre ei abia aveau vârsta asta.

Nu știu cum unul a aflat de dictatorul român, a căutat pe Internet și mi-au zis Ceaușescu. Deşi jucătorii conştientizeaza necesitatea pregătirii fizice, datorită faptului că această pregatire este de multe ori asociata şi cu o suferinţa fizică, munca cu preparatorul nu este în topul preferinţelor lor”, a spus Dima într-un interviu pentru Doar Dinamo.

ADVERTISEMENT

Marius Dima, peste 10 echipe în CV

Marius Dima are în CV mai mult de 10 echipe la care a activat în Casa Pariurilor Liga 1, de-a lungul timpului. Înainte de ajunge la Dinamo şi la FCSB, el a activat la Sepsi alături de Eugen Neagoe, omul care l-a adus în primul său mandat la Dinamo.

  • 7 cărţi a publicat Marius Dima
  • 3 ani au trecut de la precedentul mandat al lui Dima în Ştefan cel Mare

 

ADVERTISEMENT
Tags: