Sport

Dusan Vlahovic, cel mai scump transfer al iernii, gol la debut pentru Juventus. Video

Atacantul sârb Dusan Vlahovic a demonstrat chiar de la primul meci oficial jucat pentru Juventus că merită cele aproape 80 de milioane plătite pe el, marcând la al doilea șut pe poartă.
06.02.2022 | 23:19
Dusan Vlahovic cel mai scump transfer al iernii gol la debut pentru Juventus Video
ADVERTISEMENT

Juventus a întâlnit Verona pe teren propriu în etapa a 24-a din Serie A și o victorie ar fi urcat-o pe locul 4, de UEFA Champions League. Iar gazdele și-au făcut misiunea ușoară încă din debutul partidei.

Dusan Vlahovic a marcat la al doilea șut pe poartă

Partida cu Verona este prima pentru atacantul sârb Dusan Vlahovic de când s-a transferat la Juventus. El a ajuns în această iarnă la echipa din Torino, pe 28 ianuarie, exact în ziua în care a împlinit 22 de ani.

ADVERTISEMENT

„Bătrâna doamnă” a plătit Fiorentinei aproape 80 de milioane de euro, dar jucătorul a demonstrat, încă de la primele atingeri de balon, că-și merită banii. În minutul 7 a fost lansat în adâncime, a preluat la marginrea careului mare, a șutat, dar mingea a fost respinsă de portarul oaspeților.

Lucrurile aveau să stea altfel în minutul 13, care s-a dovedit a fi cu ghinion pentru Verona. Paulo Dybala i-a dat o pasă lui Vlahovic la marginea careului mare, iar acesta a șutat din prima, peste portarul Montipo. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

În minutul 26, atacantul sârb a fost lansat de Danilo, dar a fost deposedat de fundașii adverși, după care a reclamat un penalty în urma unui contact cu Gunter.

Dusan Vlahovic a semnat cu Juventus exact în ziua în care a împlinit 22 de ani

Chiar în ziua când a împlinit 22 de ani, atacantul sârb Dusan Vlahovic și-a atins deja unul dintre primele obiective anunțate încă de pe vremea când evolua la Partizan Belgrad: va juca pentru un club important.

ADVERTISEMENT

Asta după ce Juventus Torino l-a cumpărat de la Fiorentina pentru 75 de milioane de euro, oferindu-i un salariu anual de șapte milioane de euro, de aproape nouă ori mai mult decât câștiga la Florența.

Sunt Zlatan Ibrahimovic al Belgradului. Voi juca pentru cele mai mari echipe”, și-a amintit bulgarul Valeri Bojinov ce i-a spus Vlahovic pe vremea când încă nu plecase din Serbia.

ADVERTISEMENT

Devenit profesionist la 15 ani, la Partizan, după ce a fost refuzat de Steaua Roșie la un test, cel alintat “Duca” nu a devenit un fenomen peste noapte.

Dusan Vlahovic a fost, în 2021, peste Haaland, Benzema, Ronaldo, Messi, Salah și Mbappe

El a atras atenția mai multor cluburi precum Borussia Dortmund sau Atalanta Bergamo, dar a ajuns la Fiorentina, care l-a achiziționat în 2018 pentru 1,5 milioane de euro. Sezon după sezon, a impresionat tot mai tare, iar în 2021, a explodat prin cele 33 de goluri înscrise în Serie A în 43 de meciuri.

Vlahovic a egalat, astfel, performanța realizată de Cristiano Ronaldo cu un an înainte și care nu a mai fost întâlnită într-un an calendaristic din Italia din anii ’60.

Iar cifrele atacantului sârb de 1,90 metri au fost depășite în 2021 doar de Robert Lewandowski dintre toți jucătorii din primele cinci campionate ale Europei. Vârful lui Bayern Munchen a marcat 43 de goluri, cu zece mai multe decât Vlahovic.

ADVERTISEMENT