Life

Ea a fost cea mai tânără supraviețuitoare de pe Titanic. Poveste miraculoasă de viață

Cine a fost cea mai tânără supraviețuitoare de pe Titanic. Era doar un bebeluș când vasul s-a scufundat. Povestea miraculoasă a femeii.
13.02.2023 | 22:03
Ea a fost cea mai tanara supravietuitoare de pe Titanic Poveste miraculoasa de viata
Supraviețuitoarea avea doar două luni când s-a scufundat Titanic. Sursa foto: Cruise Hive
ADVERTISEMENT

Tragedia din apele Atlanticului de Nord, din 14 aprilie 1912, când vaporul Titanic s-a scunfundat, a lăsat în urmă și supraviețuitori. În jur de 714 persoane au mai scăpat cu viață din calvar, iar printre acestea se afla și un bebeluș, de doar două luni.

Femeia care a fost cea mai tânără supraviețuitoare de pe Titanic

Millvina Dean este considerată cea mai tânără supraviețuitoare de pe ”nava morții”. Atunci când s-a produs evenimentul nefast era născută de doar 60 de zile. În prezent, femeia nu mai există, deoarece în 2009 a plecat din această lume, la vârsta de 97 de ani. Povestea sa de viață, însă, este una emoționantă.

ADVERTISEMENT

Millvina Dean mărturisea că ea și părinții săi au ajuns dintr-un ghinion pe Titanic. S-a întâmplat după ce încercau să emigreze din Marea Britanie, în SUA, iar niște mineri au început să protesteze. În acel moment, se aflau pe o altă navă, dar au fost forțați să se transfere pe Titanic.

Un număr de 2.208 pasageri existau pe Titanic. Aici totul părea liniștit, frumos, lume din toate categoriile sociale, iar oamenii se bucurau de timpul frumos, dar nimeni și nimic nu prevestea faptul că pentru unii dintre ei avea să fie ultima călătorie.

ADVERTISEMENT

Alături de Millvina Dean era și fratele ei, Bertram Jr, ce avea doi ani. Toată familia a ajuns ca pasageri la clasa a III-a. Cu toții visau să se mute într-o casă din Kansas, iar aici să-și deschidă un magazin de tutun. Tatăl a fost cel care și-a dat seama că ceva este în neregulă, atunci când s-a simțit coliziunea Titanicului cu aisbergul.

Bănuind că nava este afectată, bărbatul s-a dus la cabina unde erau soția lui și cei doi copii și i-a îndemnat să urce pe punte. Millvina Dean și fratele său rămâneau orfani din acea clipă. Tatăl lor, fiind pasager de clasa a treia, nu a fost lăsat să urce și nici nu a supraviețuit.

ADVERTISEMENT

Millvina nu și-a mai văzut niciodată tatăl după ce Titanic s-a scufundat

De altfel, trupul neînsuflețit al individului nici nu a fost identificat de către echipajele de salvare, sosite după tragedie. Millvina Dean a aflat întreaga poveste abia la vârsta de 8 ani. Mama ei era recăsătorită atunci și i-a povestit cu greu întreaga tragedie.

”Mama nu ar vorbi niciodată despre asta, pentru că tatăl meu era soțul ei și erau căsătoriți de patru ani. El a fost izbitor de frumos. Nu știam nimic despre asta până la vârsta de 8 ani. Apoi mama s-a recăsătorit. Atunci am auzit pentru prima dată despre Titanic și despre tatăl meu.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu știa despre mine și Titanic, ca să fiu sinceră, nimeni nu s-a interesat, așa că nici eu nu m-am interesat. Dar apoi au găsit epava și, după ce au găsit epava, m-au găsit și pe mine”, a spus Millvina, potrivit Insider. 

Millvina, fratele și mama ei au ajuns în SUA, iar aici au stat mai multă vreme în spital. După externare, mama Millvinei a hotărât să revină în Regatul Unit, deoarece era prea marcată de cele prin care trecuse. Pe data de 31 mai 2009, cea care a fost cea mai tânăra supraviețuitoare de pe Titanic a decedat, din cauza pneumoniei. Atunci când s-a făcut filmul, a refuzat să-l vadă.

Titanic a plecat din Southampton în ziua de 10 aprilie 1912 și se îndrepta către New York. Patru zile mai târziu s-a lovit de un aisberg imens, iar în trei ore a fost înghițit de Oceanul Atlantic. Peste 1000 de oameni au ajuns în apa extrem de rece, fiind cel mai mare dezastru maritim pe timp de pace.

ADVERTISEMENT