Life

Ea a fost prima Miss România după Revoluție. Cum arată acum și din ce trăiește

Cine a fost prima Miss România după Revoluție. A participat la concurs în 1990. Cum arată și din ce trăiește în prezent.
04.09.2023 | 12:10
Ea a fost prima Miss Romania dupa Revolutie Cum arata acum si din ce traieste
Cum arată și cu ce se ocupă prima Miss România. Sursa foto: cancan.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cine a fost prima Miss România după Revoluție. Cu ce se ocupă acum, la mai bine de trei decenii de când a fost desemnată cea mai frumoasă femeie de la noi din țară?

Ea a fost prima Miss România după Revoluție

Miss România a avut loc pentru prima dată pe teritoriul țării noastre cu mai bine de un secol în urmă, mai exact în anul 1920. Este un concurs național de frumusețe, iar pe vremuri puteau participa doar femeile necăsătorite.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, istoria acestui concurs datează de mai mult timp. În 1906 a fost încoronată prima câștigătoare a concursului de frumusețe, atunci când Transilvania aparținea de Ungaria. Maria Peligrad, din Sibiu, a obținut atunci titlul de Miss România.

În perioada interbelică, au fost organizate două concursuri Miss România. Realitatea Ilustrată a organizat unul dintre ele, iar revista Ilustrațiunea Română pe celălalt. Concursul nu a mai fost organizat din cauza izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial și a comunismului.

ADVERTISEMENT

În 1990, după Revoluție, concursul a revenit. Câștigătoarea a fost Adela Marian. Au trecut 33 de ani de când a câștigat titlul de cea mai frumoasă femeie din România, iar în prezent lucrează ca psihoterapeut și are propriul cabinet în București, în Sectorul 2.

Are un master în Psihologie judiciară și victimologie. A lucrat, pentru o perioadă, la Agenția Națională Antidrog, potrivit cancan.ro, unde pot fi văzute imagini cu fosta câștigătoare în prezent.  Timpul a trecut, dar Adela Marian și-a păstrat trăsăturile care au ajutat-o să câștige concursul de frumusețe.

ADVERTISEMENT

Scandalul de la Miss România 2022

Daniela Herea este ultima câștigătoare a concursului Miss România și a obținut acest titlu în 2022. Cu toate acestea, Ionella Postelnicu a susținut, după concurs, că ea este, de fapt, adevărata câștigătoare.

Tânăra ar fi susținut acest lucru pentru a obține diverse beneficii și sponsorizări, iar pe rețelele sociale s-a afișat cu panglica “Miss România 2022”.

ADVERTISEMENT

“Eu, sincer, nu am auzit de dânsa și, mai mult ca sigur, nu a participat anul acesta la concursul de Miss, care a avut loc în luna mai. Este posibil ca dânsa să fi câștigat alt concurs de Miss în România. Mă gândesc că poate s-a creat o confuzie…

Dacă dânsa chiar se folosește de acest titlu, este foarte urât. Eu nu m-am lăudat, nu am profitat și nici nu voi profita vreodată de titlul pe care l-am obținut pentru a beneficia de diferite sponsorizări”, a declarat atunci Danierea Herea.

ADVERTISEMENT