News

Ea este fetița crescută de câini. Mergea în patru labe, lătra și mânca ce-i aduceau animalele

Oxana Malaya, fetița crescută de câini. Povestea tulburătoare a ucrainencei abandonată de familie și acceptată de patrupede
18.11.2023 | 16:28
Ea este fetita crescuta de caini Mergea in patru labe latra si manca cei aduceau animalele
Cazul Oxanei Malaya a făcut înconjurul lumii, tulburându-i pe medici și pe psihologi / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Povestea Oxanei Malaya este un indicator că educația joacă un rol mai important decât natura. La doar trei ani, părinții ei alcoolici au neglijat-o și au lăsat-o afară într-o noapte. Instinctiv, ea s-a târât spre cel mai apropiat lucru care îi putea oferi căldură și adăpost: cușca câinilor A sfârșit prin a trăi înconjurată de câini tot timpul, devenind, psihologic, unul dintre ei.

Adăpost în cușca câinilor

Oxana Malaya s-a născut la 4 noiembrie 1983 în satul Nova Blagovișcenka din raionul Hornostaivka din regiunea Herson, în Ucraina (sud). Potrivit medicilor și fișelor medicale, la naștere a fost un copil normal. Însă, mai târziu, a fost neglijată de părinții ei alcoolici la o vârstă fragedă. Când avea doar trei, părinții ei au abandonat-o.

ADVERTISEMENT

Singură în frig, s-a strecurat într-un adăpost pentru câinii de fermă. Acesta a devenit casa ei, iar câinii au devenit familia ei, iar ea a trăit înconjurată de câini.

Un om cu comportament canin

Când Oxana a fost în sfârșit descoperită de autorități, șase ani mai târziu, se târa, sărea, alerga, mânca și lătra ca și câinii care o crescuseră. Nu putea să vorbească, nu avea multe abilități de bază și, din punct de vedere fizic, tot comportamentul ei era ca al unui câine, scrie MRU.

ADVERTISEMENT

Inițial, specialiștii credeau că fata dorea să imite patrupedele și să epateze dar au descoperit cu groază că mișcările și comportamentul Oxanei era ceva ce nu putea fi imitat. În cele din urmă, Oxana a fost transferată la casa pentru copii cu handicap mental din Barabol – o regiune rurală din Ovidiopol, în regiunea Odesa.

A urmat ani de zile de terapie și educație specializată pentru a-și rezolva problemele comportamentale, sociale și educaționale. La vârsta adultă, Oxana a învățat să își controleze comportamentul canin, a învățat să vorbească fluent și clar. A fost angajată la o fermă dar a rămas o oarecare deficiență intelectuală.

ADVERTISEMENT

Vrea să fie tratată ca o ființă normală

Într-un documentar al postului britanic Channel 4 și în cel al postului portughez SIC, medicii ei au declarat că este puțin probabil ca ea să fie vreodată reintegrată pe deplin în societatea „normală”.

În 2001, canalul de televiziune rusesc NTV a realizat un documentar despre viața ei. În presă au apărut mai multe articole despre cazul Oxanei Malaya. În 2013, Oxana a acordat un interviu la televiziunea națională ucraineană, în cadrul talk-show-ului Govorit Ukraina, unde a vorbit despre ea și a răspuns la întrebări.

ADVERTISEMENT

În timpul emisiunii, Oxana a spus că vrea să fie tratată ca o ființă umană normală și că s-a simțit jignită atunci când alții au numit-o „fetița-câine”.

Ea a spus că își dorea ca frații ei să o viziteze mai des și că principalul ei vis în viață era să trăiască cu mama ei biologică. De asemenea, a vorbit despre prietenul ei, despre viața ei în centrele de plasament ale statului și despre munca cu animalele de la fermă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Exclusiv. Cristi Pațurcă, Rona Hartner și Dr. Barbi, trei destine și un numitor...
Exclusiv. Cristi Pațurcă, Rona Hartner și Dr. Barbi, trei destine și un numitor comun: Piața Universității
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!