News

Ea este fetița crescută de câini. Mergea în patru labe, lătra și mânca ce-i aduceau animalele

Oxana Malaya, fetița crescută de câini. Povestea tulburătoare a ucrainencei abandonată de familie și acceptată de patrupede
18.11.2023 | 16:28
Ea este fetita crescuta de caini Mergea in patru labe latra si manca cei aduceau animalele
Cazul Oxanei Malaya a făcut înconjurul lumii, tulburându-i pe medici și pe psihologi / Foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Povestea Oxanei Malaya este un indicator că educația joacă un rol mai important decât natura. La doar trei ani, părinții ei alcoolici au neglijat-o și au lăsat-o afară într-o noapte. Instinctiv, ea s-a târât spre cel mai apropiat lucru care îi putea oferi căldură și adăpost: cușca câinilor A sfârșit prin a trăi înconjurată de câini tot timpul, devenind, psihologic, unul dintre ei.

Adăpost în cușca câinilor

Oxana Malaya s-a născut la 4 noiembrie 1983 în satul Nova Blagovișcenka din raionul Hornostaivka din regiunea Herson, în Ucraina (sud). Potrivit medicilor și fișelor medicale, la naștere a fost un copil normal. Însă, mai târziu, a fost neglijată de părinții ei alcoolici la o vârstă fragedă. Când avea doar trei, părinții ei au abandonat-o.

ADVERTISEMENT

Singură în frig, s-a strecurat într-un adăpost pentru câinii de fermă. Acesta a devenit casa ei, iar câinii au devenit familia ei, iar ea a trăit înconjurată de câini.

Un om cu comportament canin

Când Oxana a fost în sfârșit descoperită de autorități, șase ani mai târziu, se târa, sărea, alerga, mânca și lătra ca și câinii care o crescuseră. Nu putea să vorbească, nu avea multe abilități de bază și, din punct de vedere fizic, tot comportamentul ei era ca al unui câine, scrie MRU.

ADVERTISEMENT

Inițial, specialiștii credeau că fata dorea să imite patrupedele și să epateze dar au descoperit cu groază că mișcările și comportamentul Oxanei era ceva ce nu putea fi imitat. În cele din urmă, Oxana a fost transferată la casa pentru copii cu handicap mental din Barabol – o regiune rurală din Ovidiopol, în regiunea Odesa.

A urmat ani de zile de terapie și educație specializată pentru a-și rezolva problemele comportamentale, sociale și educaționale. La vârsta adultă, Oxana a învățat să își controleze comportamentul canin, a învățat să vorbească fluent și clar. A fost angajată la o fermă dar a rămas o oarecare deficiență intelectuală.

ADVERTISEMENT

Vrea să fie tratată ca o ființă normală

Într-un documentar al postului britanic Channel 4 și în cel al postului portughez SIC, medicii ei au declarat că este puțin probabil ca ea să fie vreodată reintegrată pe deplin în societatea „normală”.

În 2001, canalul de televiziune rusesc NTV a realizat un documentar despre viața ei. În presă au apărut mai multe articole despre cazul Oxanei Malaya. În 2013, Oxana a acordat un interviu la televiziunea națională ucraineană, în cadrul talk-show-ului Govorit Ukraina, unde a vorbit despre ea și a răspuns la întrebări.

ADVERTISEMENT

În timpul emisiunii, Oxana a spus că vrea să fie tratată ca o ființă umană normală și că s-a simțit jignită atunci când alții au numit-o „fetița-câine”.

Ea a spus că își dorea ca frații ei să o viziteze mai des și că principalul ei vis în viață era să trăiască cu mama ei biologică. De asemenea, a vorbit despre prietenul ei, despre viața ei în centrele de plasament ale statului și despre munca cu animalele de la fermă.

ADVERTISEMENT
Tags: