News

Război în Ucraina, ziua 629. Noi bombardamente în Herson și Donețk. Încă un pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Război în Ucraina, ziua 629. Un spital a fost distrus în Herson, în urma ultimelor bombardamente lansate de forțele Rusiei.
14.11.2023 | 06:30
Razboi in Ucraina ziua 629 Noi bombardamente in Herson si Donetk Inca un pachet de sanctiuni impotriva Rusiei
Război în Ucraina, ziua 629. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 629. Noi bombardamente în Herson și Donețk. Primul atac a vizat mai multe zone din Herson, printre clădirile afectate fiind și un spital. O ambulanță și mai multe mașini au fost, de asemenea, distruse.

Război în Ucraina, ziua 629. Doi morți și mai mulți răniți în Herson și Donețk

Totodată, bombardamentele lansate de ruși au dus la uciderea a două persoane. Alți șapte oameni au fost răniți, printre care o femeie și un bebeluș de doar două luni, conform autorităților ucrainene.

ADVERTISEMENT

„Teroriștii ruși au bombardat o suburbie a orașului Herson, un bebeluș de două luni și mama sa au fost răniți, iar un bărbat a fost ucis. Aceștia se întorceau de la investigații medicale.

Rușii știau că în mașină erau civili. Terorismul sistematic este modul de luptă al Rusiei”, a transmis, luni, 13 noiembrie, Andrii Yermak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, forțele Moscovei au lansat atacuri și în Donețk. În urma acestora, au fost răniți cel puțin trei oameni, potrivit reprezentantului Administrației militare regionale, Ihor Moroz.

Comisia Europeană a anunțat un nou pachet de sancțiuni pentru Rusia

Comisia Europeană a anunțat că va aplica un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza războiului început în Ucraina. Una dintre măsuri se referă la interdicția exportului de diamante.

ADVERTISEMENT

Vestea a fost dată, luni, de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell. Amintim că de la izbucnirea conflictului, din 2022, și până în prezent, Uniunea Europeană a pregătit 11 sancțiuni pentru Rusia.

„Acest al doisprezecelea pachet va include noi liste de sancțiuni, noi interdicții de import, inclusiv asupra diamantelor, acțiuni de consolidare a plafonului prețului petrolului pentru a limita veniturile Rusiei”, a transmis Borrell.

ADVERTISEMENT

Însă, noul set de măsuri vor trebui să fie aprobate de țările membre UE. Ungaria a anunțat, deja, că se va opune sancțiunilor. „Cred că este absolut corect să întrebăm cum putem avea o dezbatere substanţială despre al 12-lea pachet de sancţiuni în condiţiile în care nu a existat nicio analiză cuprinzătoare a primelor 11 pachete”, a transmis, luni, ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, potrivit agenţiei MTI, arată Agerpres.

 

ADVERTISEMENT