News

Război în Ucraina, ziua 633. Lupte violente pe malul Niprului/ Peste 3.500 de soldați ucraineni au ajuns prizonieri în Rusia

Război în Ucraina, ziua 633. Forțele de la Kiev au anunțat că au cucerit poziții importante pe malul ocupat al Niprului.
18.11.2023 | 06:00
Razboi in Ucraina ziua 633 Lupte violente pe malul Niprului Peste 3500 de soldati ucraineni au ajuns prizonieri in Rusia
Război în Ucraina, ziua 633. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 633. Au avut loc lupte intense pe malul ocupat al Niprului, potrivit informațiilor furnizate de forțele Kievului. Însă, ucrainenii susțin că au obținut victorii în sudul Hersonului.

Război în Ucraina, ziua 633. Lupte pe malul Niprului

Malul stâng al Niprului este ocupat de ruși, ucrainenii precizând că au cucerit, vineri, 17 noiembrie 2023, poziții importante aici și raportând „o linie de fortificații destul de substanțială”.

ADVERTISEMENT

„Unitățile ucrainene au reușit să îi alunge pe ruși de pe pozițiile lor de pe malul stâng al râului”, au transmis autoritățile de la Kiev. De asemenea, ucrainenii spun că s-au confruntat cu rezistența puternică a forțelor ruse.

Pe de altă parte, Moscova a lansat drone Shahed în mai multe regiuni ucrainene. Nouă din zece au fost doborâte de forțele Kievului, transmit forțele aeriene din Ucraina. Din fericire, nu au fost oameni răniți.

ADVERTISEMENT

„Ca urmare a operațiunilor de luptă, nouă drone de atac inamice au fost distruse în regiunile Nikolaev, Odesa, Jitomir și Hmelnîțkîi”, au transmis, vineri, ucrainenii.

„În plus, inamicul a folosit mai multe rachete antiaeriene ghidate S-300 în sectorul Donețk. Rapoartele preliminare indică faptul că nu au existat victime”, se arată într-o postare pe Telegram.

ADVERTISEMENT

4.300 de ucraineni sunt prizonieri în Rusia. Peste 3.500 sunt soldați

Ministerul ucrainean al Reintegrării a anunțat, vineri, că 4.300 de ucraineni au ajuns prizonieri de război în Rusia. Dintre aceștia, peste 3.500 sunt soldați. Peste 760 de prizonieri sunt civili, conform statului ucrainean, care adaugă faptul că familiile acestora primesc sprijin financiar. Totodată, Rusia susține că pe teritoriul Kievului ar fi ținuți prizonieri 500 de soldați ruși.

De altfel, un studiu făcut public de Universitatea Yale arată că, de la începutul războiului, peste 2.400 de copii din Ucraina au fost luați și duși în 13 centre din Belarus. Aceștia au vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

ADVERTISEMENT

„Aceste dezvăluiri privind implicarea Belarusului fac referire la o campanie mai amplă dirijată de Rusia. Statele Unite vor continua să urmărească tragerea la răspundere a actorilor implicați în abuzuri legate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis Departamentul de Stat al SUA.

ADVERTISEMENT