News

Ea este Luminița, femeia care a murit în explozia din Craiova. Ce spun supraviețuitorii: „O bubuitură puternică, uşa a zburat către mine!”

Luminița, femeia care a murit la Craiova, locuia deasupra apartamentului în care s-a produs explozia. Mama ei a fost rănită.
18.04.2024 | 15:30
Ea este Luminita femeia care a murit in explozia din Craiova Ce spun supravietuitorii O bubuitura puternica usa a zburat catre mine
Luminița, femeia care a murit în explozia din Craiova. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Ea este Luminița, femeia care a murit, miercuri seara, în explozia din Craiova. Victima avea 52 de ani și locuia într-un apartament situat la etajul 1 al blocului unde a avut loc tragedia. Locuința sa se afla chiar deasupra apartamentului în care s-a produs explozia.

Luminița, femeia care a murit în explozia din Craiova, avea 52 de ani

Luminița a fost găsită inconștientă de pompieri și nu s-a putut face nimic pentru a fi salvată. A murit după ce un perete al imobilului s-a prăbușit peste ea, neavând nicio șansă. Alte trei persoane au fost rănite în urma exploziei violente.

ADVERTISEMENT

Printre victimele care au fost transportate la spital se află și mama Luminiței. În această dimineață, femeia a fost externată de medici. Se află în stare de șoc, fiind nevoită ca acum să își înmormânteze propria fiică.

Dintre celelalte persoane rănite, una se află în stare gravă, la terapie intensivă, având arsuri pe circa 25 la sută din corp. Blocul unde s-a produs explozia era construit în 1960, însă nu era racordat la rețeaua de gaz.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări, se pare că nenorocirea ar fi fost provocată chiar de o acumulare de gaze. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, ancheta este în desfășurare, urmând să se stabilească cu exactitate cauza exploziei.

Pompierii au reluat căutările la locul exploziei

De altfel, în această dimineață pompierii au reluat căutările în zona cu pricina. Urmează să se afle dacă sub dărâmături se află și alte victime. „S-a reluat misiunea de căutare – salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu”, a informat ISU Dolj.

ADVERTISEMENT

Vecinii Luminiței, cei care au supraviețuit tragediei, au rămas fără acoperiș deasupra capului, fiind evacuați din imobil. Ei spun că au trecut prin momente teribile și că totul s-a întâmplat foarte rapid.

„O bubuitură puternică de tot, uşa a zburat către mine!”. „Am văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot”, au declarat supraviețuitorii pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

Câțiva dintre locatari au intervenit imediat după explozie pentru a scoate victimele de sub dărâmături. Amintim că tragedia a avut loc, miercuri, într-un bloc cu un etaj din Craiova. Luminița, femeia de 52 de ani a decedat, trei persoane au fost rănite și 50 de locatari au fost evacuați.

 

 

ADVERTISEMENT