News

În ce stare se află răniții în explozia de la Craiova. ISU are și o primă ipoteză pentru cauza acestui incident

Pacienții răniți în explozia din blocul de la Craiova se află în spital, iar pompierii au emis și primele concluzii despre cauza tragediei
18.04.2024 | 11:14
In ce stare se afla ranitii in explozia de la Craiova ISU are si o prima ipoteza pentru cauza acestui incident
Planul Roșu de Intervenție activat în Craiova după o explozie provocată de o acumulare de gaze. O persoană a murit decedată, iar două au fost transportate la spital. Sursa foto: ISU Dolj
ADVERTISEMENT

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. O femeie a fost rănită grav în urma exploziei dintr-un bloc din Craiova este acum internată în secția de terapie intensivă pentru intervenții chirurgicale reconstructive și are arsuri pe 25% din suprafața corpului.

În ce stare se află persoanele rănite în explozie

Conform comunicatului emis de Spitalul Județean de Urgență Craiova, o altă persoană a fost afectată și a primit îngrijiri medicale de urgență. Din fericire, în urma evaluărilor nu a necesitat spitalizare, dar va primi consiliere psihologică.

ADVERTISEMENT

„O pacientă este internată în ATI pentru chirurgie plastică. Prezintă arsuri pe aproximativ 25% suprafaţă corporală, la nivelul fetei, membrelor superioare şi toracelui”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Craiova, dr. Cristina Geormăneanu.

Cea de-a doua victimă este în continuare în Unitatea de Primiri Urgențe, prezentând multiple leziuni. După ce a primit îngrijiri medicale de urgență și a fost evaluată, nu este necesară spitalizarea.

ADVERTISEMENT

„Va primi suport psihologic. Asistentul social se va ocupa de caz”, a mai precizat doctorul Cristina Geormăneanu cu privire la starea uneia dintre victime.

Care ar fi fost cauza exploziei puternice din Craiova

Incidentul, care a avut loc miercuri seara și a produs o explozie urmată de un incendiu în blocul din municipiul Craiova, ar fi fost provocat de o acumulare de gaze, potrivit concluziilor preliminare ale pompierilor.

ADVERTISEMENT

„Presupunem ca a fost o acumulare de gaze şi s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în desfăşurare”, au spus joi reprezentanţii ISU Dolj.

Miercuri seara s-a activat și Planul Roșu de Intervenție până au fost eliminate toate pericolele iminente. În urma acestei tragedii o persoană a decedat, iar alte două au fost transportate la spital. De asemenea, o a treia a suferit un atac de panică. Aproximativ 50 de locatari au fost evacuați din clădire.

ADVERTISEMENT

„În urma evenimentului, s-a prăbușit o parte a etajului 1. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului”, a informat ISU Dolj miercuri noapte.

 

ADVERTISEMENT