News

Explozie într-un bloc din Craiova. Un om a murit, alți trei sunt răniți. 50 de locatari, evacuați. Video. Update

O explozie puternică s-a produs într-un bloc din Craiova. O parte a etajului 1 s-a prăbușit. Un om a murit și alte trei persoane sunt rănite.
18.04.2024 | 00:07
Explozie într-un bloc din Craiova. colaj Fanatik/ Foto ISU Dolj
ADVERTISEMENT
17-04-2024
21:19

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj. Salvatorii se află și la această oră la locul producerii exploziei și continuă acțiunile specifice în astfel de situații.

„La acest moment, echipajele de salvatori continuă misiunile specifice la fața locului”, anunță reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Deocamdată, cauza exploziei violente este necunoscută. Urmează ca cercetările desfășurate de autorități să clarifice în ce circumstanțe a avut loc acest incident nefericit. Amintim că o persoană a murit și alte trei au fost rănite.

O explozie puternică a avut loc, miercuri seara, într-un bloc din Craiova. Potrivit primelor informații, o persoană și-a pierdut viața. Alți trei oameni sunt răniți. 50 de locatari au fost evacuați de forțele de intervenție.

Explozie într-un bloc din Craiova, soldată cu un mort și trei răniți

Incident grav în această seară, în municipiul Craiova. După șirul de evenimente nefericite, în urma exploziilor și incendiilor, din ultima săptămână, înregistrate în Capitală și în Iași, o altă tragedie a avut loc, miercuri, în județul Dolj.

ADVERTISEMENT

Această explozie nu a fost urmată de incendiu. Însă, conform informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj, o parte a etajului 1 din blocul respectiv s-a prăbușit.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

În acest context, la nivelul județului Dolj a fost activat Planul Roșu de Intervenție, așa cum au anunțat autoritățile din Craiova. „În urma evenimentului, s-a prăbușit o parte a etajului 1.

ADVERTISEMENT

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului”, informează ISU Dolj.

Din păcate, o persoană a fost găsită inconștientă. Inițial, ISU Dolj a transmis că doi oameni au fost transportați la spital. Ulterior, numărul victimelor a crescut, astfel că trei oameni au fost răniți.

ADVERTISEMENT

„În urma evenimentului înregistrat în municipiul Craiova, până la acest moment 4 persoane au fost afectate, iar din nefericire pentru una dintre acestea a fost declarat decesul. Celelalte 3 victime au fost transportate la spital, conștiente”, transmite ISU.

Salvatorii spun că intervenția este în dinamică. Până la această oră, la fața locului au ajuns două autospeciale de descarcerare, o autospecială de stingere și un container multirisc. De asemenea, în zonă a fost trimisă o autospecială pentru transport victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă, trei ambulanțe SMURD și alte două ambulanțe SAJ.

ADVERTISEMENT

„În sprijinul forțelor care intervin la fața locului a fost trimis și 1 container multirisc încadrat cu echipaj complet, din cadrul ISUJ Olt”, adaugă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj.

ADVERTISEMENT