News

Ea este românca de 28 de ani care a reușit să înnebunească America. A dat lovitură după lovitură la mai multe bănci

O româncă a fost arestată în SUA, după ce a dat lovituri la mai multe bănci. FBI a identificat-o pe femeie ca fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale.
11.11.2023 | 18:52
Ea este romanca de 28 de ani care a reusit sa innebuneasca America A dat lovitura dupa lovitura la mai multe banci
Poliţia a probat mai multe infracţiuni ale Iazminei Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

O româncă așteaptă să fie judecată în SUA, după ce a fost arestată în urma implicării sale în mai multe jafuri bancare. Alături de câţiva complici aceasta a dat mai multe lovituri pe teritoriul american.

Iazmina Rostas folosea metoda “short-changing”

Iazmina Rostas este numele româncei, are 28 de ani, iar poliţia spune despre ea că este o amenințare pentru securitatea națională și membră a unui grup infracțional organizat transnațional. Tânăra a fost arestată la o sucursală din Greeley a First National Bank Omaha (FNBO), de unde încerca să fure bani cash.

ADVERTISEMENT

Mai mulți angajați ai băncii au recunoscut-o pe Rostas și au contactat poliția atunci când aceasta a intrat în bancă, după ce cu o zi înainte le fusese trimisă o notă internă cu fotografia femeii, în urma mai multor incidente anterioare în care se dovedise implicarea ei.

De altfel, în timpul audierilor de la poliţie Iazmina Rostas a recunoscut că a furat 2.300 de dolari de la o filială FNBO din Cheyenne și a încercat un alt jaf la un FNBO din Wellington pe 10 octombrie.

ADVERTISEMENT

Poliția spune că românca a folosit o metodă numită „short-changing” (schimbări scurte), în care cineva cere să schimbe bancnote mai mari cu bancnote mai mici, apoi înşală vigilenţa casierului şi ia ambele teancuri de numerar, dublându-şi banii.

În Greeley, ea a încercat să schimbe 3.900 de dolari în bancnote de 100 de dolari, dar casierul i-a spus că banii trebuie să fie numărați în spatele tejghelei și a luat teancul de bancnote de 100 de dolari. El a mai povestit că femeia s-a supărat și a cerut banii înapoi, intenţionând să plece.

ADVERTISEMENT

Între timp poliţia fusese însă anunţată, iar Iazmina chiar a încercat să iasă repede din clădire când a văzut poliția intrând pe uşă, dar a fost prinsă. Când agenţii i-au spus de ce a fost reținută, ea a spus că va returna banii băncilor, dacă nu va fi arestată.

Poliția americană mai anunţă că românca a recunoscut că a luat banii de la filiala Cheyenne, dar nu a intenționat să-i fure. Ea s-a justificat la audieri spunând că funcţionarul băncii a făcut o greșeală, iar ea doar „a profitat”.

ADVERTISEMENT

Când i-a luat amprentele pentru a o identifica şi le-a introdus în baza de date, poliția spune că a apărut o alertă FBI, care o identifică pe Iazmina Rostas ca fiind o amenințare la securitatea națională și membru al unui grup infracțional organizat transnațional.

Poliția americană a mai transmis, de asemenea, că pașaportul femeii fusese ștampilat în România și Mexic în 2022, dar nu existau ștampile din Statele Unite, semn că ea a trecut fraudulos frontiera.

ADVERTISEMENT