News

Ea este românca ucisă într-un supermarket din Haga. ”Antoneta, ne-ai rupt sufletele!”

Haga, în stare de șoc după uciderea româncei Antoneta Gjokja. „Nu exista nimic rău la ea”. Steagul olandez, arborat în bernă.
25.06.2023 | 15:07
Ea este romanca ucisa intrun supermarket din Haga Antoneta neai rupt sufletele
Uciderea româncei Antoneta Gjokja a șocat comunitatea din Haga / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Uciderea cu cruzime a unei romance de 36 de ani, la Haga, în Olanda, a locat opinia publică din Țările de Jos. Presa olandeză spune că victima a fost identificată ca Antoneta Gjokja, o româncă.

Steagul olandez, coborât în bernă

Femeia în vârstă de 36 de ani, înjunghiată mortal marțea trecută în timp ce lucra la supermarketul Albert Heijn din Haga, se numește Antoneta Gjokja, a anunțat RTL Nieuws.

ADVERTISEMENT

„Durerea pentru moartea acestei femei este mare. Multe buchete de flori sunt depuse în fața magazinului. La sediul lanțului de supermarketuri Albert Heijin, printre altele, steagul olandez a fost coborât în bernă”, informează sursa citată.

Antoneta Gjokja este originară din România și lucra la raionul de pâine al supermarketului Albert Heijn de pe strada Turfmarkt din Haga, oraș în care a și locuit de altfel mulți ani. Marți dimineața devreme, imediat după ora de deschidere, ea a fost înjunghiată mortal de un bărbat care a intrat în magazin.

ADVERTISEMENT

„Nu exista nimic rău la ea”

Antoneta Gjokja locuia în Haga de mai mulți ani și era căsătorită. În trecut, ea a avut un loc de muncă la restaurantul Very Italian Pizza din Haga timp de mai mulți ani. Jurnaliștii olandezi au vorbit cu  foști colegi ai româncei, care au descris-o ca fiind o „femeie mereu bună, blândă și muncitoare” și o „fată incredibil de dulce și grijulie”. „Nu exista nimic rău la ea”.

Suspectul, un individ extrem de violent

La scurt timp după această crimă îngrozitoare, suspectul a fost arestat. Potrivit poliției, el se numește Jamel L., este originar din Antilele Olandeze, are 56 de ani și un cazier judiciar încărcat Motivul pentru care acesta a ucis-o pe Antoneta Gjojka este încă neclar.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul suferă de iluzii și se consideră liderul propriei sale religii și fondatorul autointitulatului Regat Hazwaian. El era cunoscut ca fiind o persoană extrem de violentă.

Colegii Antonetei, în stare de șoc

Pe fațada magazinului, în spatele unor munți de flori, angajații au pus ofotografie a Antonetei. O femeie blondă ,încrezătoare, privește zâmbind în fața aparatului de fotografiat. Fotografia are o panglică neagrăl, de doliu, și numele ei în stânga jos.

ADVERTISEMENT

Magazinul s-a redeschis, vineri, pentru prima dată de la tragedie. Angajaților li s-a permis să aleagă dacă vor să se întoarcă imediat la muncă, a declarat anterior un purtător de cuvânt al lanțului Albert Heijn pentru RTL News. „Acesta este un eveniment extrem de șocant pentru toți colegii”, a spus el.

Mii de semnături de condoleanțe

Un adăpost în apropierea magazinului a fost amenajat pentru angajații care au simțit nevoia de consiliere psihologicăsă  sau pentru a se susține reciproc și a-și reveni de pe urma traumei.

Toți angajații lanțului de supermarketuri pot semna online un registru intern de condoleanțe. Deja s-au strâns mii de de semnături potrivit postului de radio Omroep West. „Cu mare tristețe și profundă deprimare am aflat de decesul colegei noastre foarte apreciate de la departamentul de panificație”, a precizat radiodifuzorul regional. Ulterior, familiei i se va înmâna registrul de condoleanțe.

 

ADVERTISEMENT
Tags: