Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Echipele care se bat pe transferul lui Moruțan: „Se decide în două zile!”

Giovanni Becali a lămurit situația lui Olimpiu Moruțan. Lista cu echipele care se bat pe transferul internaționalului român.
14.08.2023 | 15:42
Echipele care se bat pe transferul lui Morutan Se decide in doua zile
Giovanni Becali a lămurit situația din jurul transferului lui Olimpiu Moruțan. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan a revenit în această vară la Galatasaray, după împrumutul la Pisa, în Serie B. Totuși, numele echipei la care internaționalul român va evolua în acest sezon rămâne deocamdată sub semnul întrebării. Giovanni Becali a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că situația transferului lui Moruțan va fi rezolvat în următoarele zile.

Giovanni Becali, adevărul despre transferul lui Moruțan la Neftchi Baku: „Nici măcar”

La începutul lunii august, presa din Azerbaidjan a scris că Neftchi Baku, echipa antrenată de Adrian Mutu, a făcut o ofertă pentru Olimpiu Moruțan. Revenit în această vară la Galatasaray, fotbalistul de 24 de ani mai are contract cu campioana Turciei până în vara anului 2026.

ADVERTISEMENT

Giovanni Becali a explicat la FANATIK SUPERLIGA că nu s-a pus niciodată problema unui transfer al lui Moruțan la Neftchi Baku. „Tu crezi că echipa lui Mutu, dacă i-a plătit antrenorului vreo 700.000 de euro, putea să-i plătească 800.000 de euro net lui Moruțan?

Eu îți vorbesc pentru că știu situația asta a banilor în toate părțile lumii. (n.r. Moruțan la Neftchi Baku) Nici măcar. Poate ar fi zis cineva din staff-ul lui ceva, dar la urechile mele nu a ajuns nimic”, a declarat Giovanni Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Echipele care se bat pe transferul lui Moruțan: „Se decide în două zile!”

Giovanni Becali a dezvăluit că indiferent unde va juca, salariul lui Moruțan se va învârti în jurul sumei de 800.000 de euro anual. Cu anumite prime, fotbalistul cu 9 apariții în tricoul naționalei României ar urma să încaseze un milion de euro pe sezon.

Pisa, dar și echipe din Turcia, Belgia sau Franța se luptă în prezent pentru transferul lui Olimpiu Moruțan. Giovanni Becali a mărturisit că misterul din jurul destinației fostului jucător de la FCSB va fi risipit în următoarele două zile.

ADVERTISEMENT

„(n.r. salariul lui Moruțan) E undeva la 800.000 de euro, plus prime. Eventual, dacă se duce la echipe care trag la promovare în Italia va avea prime și va ajunge la un milion de euro. Va continua dacă i se va face opțiunea cu peste un milion, dar asta depinde de Galatasaray care încă nu s-a decis. 

Rămâne Pisa, rămâne pista turcă pentru Moruțan. Mai sunt și piste surprize, gen Belgia, Franța. Vom vedea. Cred că în două-trei zile se va rezolva situația lui Moruțan”, a mai spus Giovanni Becali.

ADVERTISEMENT

Serie B, destinație perfectă pentru Olimpiu Moruțan

În sezonul precedent, Olimpiu Moruțan a înscris 6 goluri și a oferit 8 pase decisive în 36 de meciuri la Pisa. Giovanni Becali consideră că o eventuală mutare la una dintre echipele care se bat la promovarea în Serie A ar reprezenta o oportunitate pentru mijlocaș.

„Mai ales la primele patru, cinci care se vor lupta pentru promovare e ceva. Nu vreau să mă pronunț în sensul ăsta pentru că sunt echipe importante din Serie B, care au o situație financiară foarte bună, care vor să intre. Sunt orașe destul de mari, destul de iubitoare de fotbal. Vom vedea”, a încheiat Giovanni Becali.

FANATIK SUPERLIGA vă așteaptă în fiecare luni, marți și vineri „Să facem show” LIVE, pe site-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30. În premieră, emisiunea va rula în aceleași zile de la ora 17:30 pe paginile de facebook Horia Ivanovici și FANATIK, dar și pe canalul de Youtube FANATIK.

Giovanni Becali, adevărul despre transferul lui Moruțan

ADVERTISEMENT