Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Olimpiu Moruţan, lângă Ronaldo?! Adevărul despre oferta arabilor. Exclusiv

Care este adevărul despre oferta arabilor pentru Olimpiu Moruțan. Victor Becali a venit cu detalii la FANATIK SUPERLIGA.
21.07.2023 | 16:32
Olimpiu Morutan langa Ronaldo Adevarul despre oferta arabilor Exclusiv
Adevărul despre transferul lui Morutan în Arabia Saudită. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
21-07-2023
13:42

Adevărul despre oferta arabilor pentru Olimpiu Moruțan

S-a zvonit că PIF (Fondul de Investiții Arab) a făcut o ofertă de 5, ulterior de 10 milioane de euro lui Galatasaray pentru Olimpiu Moruțan. Ulterior, suma ar fi crescut la 15 milioane de euro pentru ca internaționalul român să meargă la una dintre echipele Al-Nassr, Al-Ahli, Al-Ittihad sau Al-Hilal. 

În realitate, lucrurile stau altfel. Victor Becali a anunțat, în exclusivitate, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că nu a existat nicio clipă vreo ofertă din Arabia Saudită pentru Olimpiu Moruțan. 

În schimb, fotbalistul român este curtat de mai multe echipe din Turcia. Okan Buruk, antrenorul lui Galatasaray, a rămas plăcut surprins de randamentul românului din meciurile amicale. 

„Nu mai e de 10 milioane(n.r. oferta arabilor) s-a dus la 15. Unde ați mai văzut ofertă de la 5 milioane să dai direct 10, după 15? De la 5 milioane dădeai 6, 7. Normal că mai așteaptă turcii, poate se ajunge la 80, 90 de milioane în ritmul ăsta din 5 în 5. 

Nu este nicio ofertă. Galatasaray, în primul rând, s-a pronunțat în ceea ce îl privește pe Moruțan. Face parte din lot, a efectuat cantonamentul cu ei. Depinde ce mișcări se vor mai face și la ei. Atunci va intra în calcul Moruțan. Deocamdată, ei nu iau în calcul această poveste și nu a existat nicio ofertă din țările arabe.

Există oferte din Turcia, și din alte părți cu opțiune de împrumut, dar nu de 10-15 milioane. Probabil că a anunțat Fabrizio Romano. 

Nu pot să vă spun că nu e normal pentru că ei nu vor deocamdată (n.r. ce echipe din Turcia vor să-l transfere pe Moruțan). În funcție de ce mai fac ei. Probabil mai pot face aranjamente să dea jucători, să ia jucători, dar antrenorul s-a declarat foarte mulțumit de Moruțan și eu vă spun că depinde mai mult de ce achiziții vor face ei în următoarele zile. 

Sunt echipe de mijlocul clasamentului, dar lor le convine mai mult dacă rămâne în Turcia pentru că îl văd, plus că își fac alte combinații, mai iau un jucător, împrumută un jucător”, a declarat Victor Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

Adevărul despre transferul lui Moruțan în Arabia Saudită

Olimpiu Moruțan a revenit la Galatasaray, după împrumutul în Serie B, la Pisa. Internaționalul român este dorit de antrenorul Okan Buruk la campioana Turciei, însă saudiții forțează transferul fostului fotbalist de la FCSB și au pus pe masă nu mai puțin de 10 milioane de euro.

Olimpiu Moruțan, în Arabia lângă Ronaldo?! Ofertă fabuloasă pentru român

Pisa a avut opțiunea de a-l transfera definitiv pe Olimpiu Moruțan de la Galatasaray pentru 5,5 milioane de euro. După ce au ratat promovarea în Serie A, italienii au dorit să scadă din prețul de transfer, însă turcii nu au fost de acord, iar jucătorul român a revenit la Galatasaray.

ADVERTISEMENT

Okan Buruk a rămas plăcut surprins de randamentul lui Olimpiu Moruțan în meciurile amicale și s-a gândit serios să-l păstreze pe român în lotul campioanei Turciei. Totuși, Fondul de Investiții arab PIF forțează transferul internaționalului român. Inițial, Galatasaray a respins oferta de 5 milioane de euro, însă șeicii au revenit cu o altă propunere.

Saudiții sunt pregătiți să ofere 10 milioane de euro pentru Olimpiu Moruțan, potrivit site-ului italian Tuttomercatoweb. Oferta este analizată de Galatarasaray, care l-a cumpărat pe Olimpiu Moruțan de la FCSB, în 2021, pentru 4,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Olimpiu Moruțan mai are contract cu Galatasaray până în vara anului 2026. PIF (Fondul de Investiții din Arabia Saudită) deține 75% din acțiunile unor cluburi, precum Al-Ahli, Al-Ittihad, Al-Nassr sau Al-Hilal. Dacă Galatarasay va accepta ofeta de 10 milioane de euro, Olimpiu Moruțan ar urma să ajungă la una dintre aceste patru formații. Astfel, românul ar putea fi coleg cu Cristiano Ronaldo la Al-Nassr.

Olimpiu Moruțan l-a impresionat pe Okan Buruk

Prestațiile din meciurile amicale ale lui Olimpiu Moruțan l-au încântat pe Okan Buruk. Antrenorul lui Galatasaray și-a dezvăluit strategia, precizând că are de gând să-l păstreze pe român în lot. „S-a integrat foarte bine în echipă în meciurile amicale. Sper să-l putem folosi în noul sezon.

ADVERTISEMENT

„Are un stagiu de pregătire excelent, sunt foarte mulțumit de evoluțiile lui. Are mai multă încredere și jocul lui e în creștere”, a declarat Okan Buruk. Spre deosbire de Alexandru Cicâldău, Olimpiu Moruțan a fost luat de Galatasaray într-un stagiu de pregătire în Austria.

Mai mult decât atât, Olimpiu Moruțan a marcat în ultimul meci amical al lui Galatasaray din Austria. Românul a punctat în minutul 3 împotriva lui Csakvar, din liga a două maghiară. Partida s-a încheiat cu victoria turcilor, scor 4-2. În sezonul precedent, Olimpiu Moruțan a înscris 6 goluri și a oferit 8 pase decisive la Pisa în 35 de partide.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Alexandru Cicâldău va pleca de la Galatasaray. Mijlocașul nu este dorit de Okan Buruk, însă internaționalul român ar putea rămâne în Instanbul.

Cicâldău este dorit de nou-promovata Pendikspor, care insistă să-i plătească tot salariul de 900.000 de euro pe an, dar există și varianta Istanbul Bașakșehir. „Sunt șanse mari să rămână în Turcia”, spune impresarul Giovanni Becali în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 4,5 milioane de euro este cota de piață a lui Moruțan, conform Transfermarkt.
  • 34 de meciuri, 3 goluri și 5 pase decisive sunt cifrele lui Moruțan la Galatasaray.
ADVERTISEMENT