Sport

Moruțan, lăudat de antrenorul lui Galatasaray: „Jocul lui e în creștere”. Update

Alexandru Cicâldău nu intră în planurile celor de la Galatasaray. Olimpiu Moruțan a primit încă o șansă, însă e dorit de 3 echipe.
16.07.2023 | 12:48
Morutan laudat de antrenorul lui Galatasaray Jocul lui e in crestere Update
13,3 milioane de euro a plătit Galatasaray pentru Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-07-2023
10:00

Olimpiu Moruțan, semne că va rămâne la Galatasaray

Olimpiu Moruțan primește din ce în ce mai multe semnale că va rămâne la Galatasaray în acest sezon. Antrenorul Okan Buruk l-a lăudat pe mijlocaș: „Moruțan are un stagiu de pregătire excelent, sunt foarte mulțumit de prestațiile lui. S-a conectat bine cu jocul nostru”, a spus pentru site-ul turc SporX.

Internaționalul român a fost apreciat și de presa turcă: „Zaniolo a impresionat, dar și Moruțan a fost foarte eficient”. Moruțan a jucat în toate meciurile amicale și a marcat în victoria cu 4-2 împotriva maghiarilor de la Csakvari.

14-07-2023
15:02

Olimpiu Moruțan, dorit de 3 echipe

Olimpiu Moruțan a mai primit o șansă din partea antrenorului lui Galatasaray, care l-a luat în cantonamentul din Austria, însă mijlocașul a primit trei oferte.

După ce turcii au refuzat să îl mai împrumute la Pisa, iar italienii nu au vrut să plătească suma de 5,5 milioane de euro dorită de Galatasaray, Moruțan a mai primit trei oferte.

Un club din Arabia Saudită ar fi făcut o ofertă de 5 milioane de euro, refuzată de Galata, în timp ce cotidianul Fanatik a scris despre alte două variante: Konyaspor și Pendikspor.

Jurnaliștii de la Fotomac spun însă că Olimpiu Moruțan nu va mai pleca de la Galatasaray în această vară: „Dacă nu va veni vreo propunere astronomică, Moruțan va rămâne la Galatasaray, fiind o bună alternativă la mijlocul terenului. A dovedit că își dorește să continue la galben-roșii”.

De cealaltă parte, Cicâldău e ca și plecat de la Galatasaray, iar FANATIK a dezvăluit că mijlocașul ar putea ajunge la nou-promovata Pendikspor sau la Istanbul Bașakșehir. Presa din Turcia anunță că Sivasspor ar fi de asemenea interesată de serviciile sale.

09-07-2023
14:02

Alex Cicâldău, împrumutat de Galatasaray?

Presa din Turcia anunță că Galatasaray i-a găsit deja un înlocuitor lui Alexandru Cicâldău și conducerea clubului a avut deja o întâlnire cu agentul jucătorului. 

Mijlocașul central ar putea fi împrumutat la Medipol Başakşehir, iar în locul său ar putea fi adus Leandro Paredes, campion mondial cu naționala Argentinei.

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan s-au reîntors la Galatasaray, însă cei doi internaționali au șanse minime să mai evolueze împreună în Turcia.

Alexandru Cicâldău, lăsat de Galatasaray în afara lotului. Olimpiu Moruțan merge în Austria

Alexandru Cicâldău a fost lăsat în afara lotului de către Galatasaray și nu face parte dintre jucătorii care au plecat în cantonamentul din Austria. Nu este însă și cazul lui Olimpiu Moruțan, întors după un împrumut la Pisa.

ADVERTISEMENT

Decizia este a antrenorului Okan Buruk, care i-a analizat pe cei doi mijlocași în ultimele zile și a ajuns la concluzia că nu are nevoie de fostul jucător al Universității Craiova.

Dacă fotbalistul transferat de la FCSB l-a impresionat, Buruk a decis să nu îi mai dea nicio șansă lui Cicâldău, chiar dacă Galatasaray a cheltuit peste 7 milioane de euro cu el.

ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău va pleca de la Galatasaray. Olimpiu Moruțan are șanse să fie păstrat

În aceste condiții, mesajul este foarte clar: Alexandru Cicâldău este nevoit să plece de la Galatasaray, unde mai are contract până în vara lui 2026. Sezonul trecut a fost împrumutat la Ittihad Kalba în Emiratele Arabe Unite, așa cum FANATIK a anunțat.

Mijlocașul central în vârstă de 26 de ani a reușit în 30 de meciuri să marcheze 5 goluri și să ofere 7 pase decisive, însă se pare că nu i-a impresionat pe turci deloc.

ADVERTISEMENT

Presa din Turcia anunță că antrenorul Cim Bom vrea să renunțe la trei jucători, printre care și Cicâldău, chiar dacă l-a folosit o repriză în primul amical al verii. Pe lista neagră se mai numără Alpaslan Ozturk, respectiv Ogulcan Caglayan.

„Avem jucători care nu vor continua și nu vor veni cu noi în cantonament. Ei își vor face pregătirea aici (n.r. în Turcia)”, a confirmat antrenorul, înainte ca turcii să anunțe lotul care va merge în cantonament și unde numele lui Cicâldău nu apare.

ADVERTISEMENT

Cifrele celor doi români în tricoul lui Galatasaray

Olimpiu Moruțan are 26 de meciuri și trei goluri în capitala Turciei. Mijlocașul ofensiv mai are contract cu Galata până în vara lui 2026, fiind cumpărat de la FCSB pentru 4,2 milioane de euro. Alexandru Cicâldău i-a costat pe turci 6,5 milioane de euro în 2021. Are 33 de meciuri și patru goluri marcate.

ADVERTISEMENT