News

”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie

"Echipele de convingere" merg din ușă în ușă în provinciile din întreaga Turcie pentru a-i determina pe cei reticenți să se vaccineze contra Covid.
22.05.2021 | 16:29
Echipele de convingere posibila solutie pentru vaccinarea in mediul rural Ce tara a implementat aceasta strategie
ADVERTISEMENT

“Echipele de convingere” pentru vaccinare reprezintă o inițiativă recentă care își propune să promoveze imunizarea împotriva coronavirusului în rândul celor mai vulnerabile populații din Turcia.

”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie

Inițiativa, care vizează persoanele în vârstă care au refuzat invitațiile la vaccinare, a fost lansată în toată Turcia, după ce s-a dovedit un succes răsunător într-un district din sud-estul țării.

ADVERTISEMENT

Din februarie, medicii și lucrătorii din domeniul sănătății din orașul preponderent kurd Adıyaman (Semsûr), contactează persoane din grupele de vârstă deja eligibile pentru vaccin pentru a le întreba de ce nu au venit la clinici pentru programări.

Apoi, echipați cu răcitoare pline cu flacoane de vaccin și însoțiți ocazional de muhtari sau lideri ai comunității, ei s-au îndreptat spre zona rurală pentru a vizita pacienții care sunt încă reticenți.

ADVERTISEMENT

Guvernul a înființat astfel de echipe la nivel național care au ca sarcină să convingă persoanele din grupele de vârstă eligibile pentru vaccin, dar care sunt reticente, să se imunizeze.

Unitățile mobile care merg din ușă în ușă sunt operaționale în mai multe provincii turcești din aprilie. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, spune că 84% din populația în vârstă de 65 de ani și peste care este eligibilă pentru vaccinare a primit vaccinuri împotriva COVID-19. El a spus că guvernul își propune să crească rata la 90% sau mai mult.

ADVERTISEMENT

Turcia a vaccinat complet aproximativ 14% din 83 de milioane de locuitori. Aproape 16 milioane de oameni au primit prima doză.

Joi, infecțiile zilnice cu COVID-19 în Turcia au scăzut sub 10.000 pentru prima dată de la 1 martie, la câteva zile după ce țara a ieșit dintr-o carantină la nivel național pentru Ramadan și sărbătoarea musulmană Eid.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor noi este în scădere de câteva săptămâni, după ce au atins un record record zilnic de 63.082 la mijlocul lunii aprilie.

Turcia folosește vaccinurile Sinovac, Pfizer și Sputnik în campania sa de vaccinare și lucrează la un produs intern. Temperatura și alte restricții de stocare înseamnă că, deocamdată, echipele de convingere pot administra doar Sinovac, care poate să nu fie la fel de eficient ca alte vaccinuri în prevenirea formelor grave de boală.

ADVERTISEMENT
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de...
Luptător de la Trupele Speciale, filmat masturbându-se la serviciu. Poliția Sibiu, zguduită de anchete
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea...
Dacă va dori să beneficieze de pensie specială, Mara Mareș își va putea depune documentele în 2055. Motivul
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv,...
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a investit masiv, oamenii nu se înghesuie să cumpere bilete