ADVERTISEMENT
News

”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie

"Echipele de convingere" merg din ușă în ușă în provinciile din întreaga Turcie pentru a-i determina pe cei reticenți să se vaccineze contra Covid.
Autor: Georgiana Dicu | 22.05.2021 | 16:29
”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie
”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie Foto: hepta

“Echipele de convingere” pentru vaccinare reprezintă o inițiativă recentă care își propune să promoveze imunizarea împotriva coronavirusului în rândul celor mai vulnerabile populații din Turcia.

ADVERTISEMENT

”Echipele de convingere”, posibilă soluție pentru vaccinarea în mediul rural? Ce țară a implementat această strategie

Inițiativa, care vizează persoanele în vârstă care au refuzat invitațiile la vaccinare, a fost lansată în toată Turcia, după ce s-a dovedit un succes răsunător într-un district din sud-estul țării.

Din februarie, medicii și lucrătorii din domeniul sănătății din orașul preponderent kurd Adıyaman (Semsûr), contactează persoane din grupele de vârstă deja eligibile pentru vaccin pentru a le întreba de ce nu au venit la clinici pentru programări.

Apoi, echipați cu răcitoare pline cu flacoane de vaccin și însoțiți ocazional de muhtari sau lideri ai comunității, ei s-au îndreptat spre zona rurală pentru a vizita pacienții care sunt încă reticenți.

ADVERTISEMENT

Guvernul a înființat astfel de echipe la nivel național care au ca sarcină să convingă persoanele din grupele de vârstă eligibile pentru vaccin, dar care sunt reticente, să se imunizeze.

Unitățile mobile care merg din ușă în ușă sunt operaționale în mai multe provincii turcești din aprilie. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, spune că 84% din populația în vârstă de 65 de ani și peste care este eligibilă pentru vaccinare a primit vaccinuri împotriva COVID-19. El a spus că guvernul își propune să crească rata la 90% sau mai mult.

Turcia a vaccinat complet aproximativ 14% din 83 de milioane de locuitori. Aproape 16 milioane de oameni au primit prima doză.

ADVERTISEMENT

Joi, infecțiile zilnice cu COVID-19 în Turcia au scăzut sub 10.000 pentru prima dată de la 1 martie, la câteva zile după ce țara a ieșit dintr-o carantină la nivel național pentru Ramadan și sărbătoarea musulmană Eid.

Numărul cazurilor noi este în scădere de câteva săptămâni, după ce au atins un record record zilnic de 63.082 la mijlocul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Turcia folosește vaccinurile Sinovac, Pfizer și Sputnik în campania sa de vaccinare și lucrează la un produs intern. Temperatura și alte restricții de stocare înseamnă că, deocamdată, echipele de convingere pot administra doar Sinovac, care poate să nu fie la fel de eficient ca alte vaccinuri în prevenirea formelor grave de boală.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT