News

”Eco-teroriştii” i-au provocat pagube de peste un miliard de euro lui Elon Musk. Au atacat fabrica Tesla din Germania, iar producția a fost oprită

"Eco-teroriștii" din Germania i-au adus pagube de peste un miliard de euro lui Elon Musk, după ce au atacat o fabrică Tesla din zona Brandenburg.
07.03.2024 | 17:29
Ecoteroristii iau provocat pagube de peste un miliard de euro lui Elon Musk Au atacat fabrica Tesla din Germania iar productia a fost oprita
Elon Musk, în ”război” cu ”eco-teroriștii” care i-au provocat pagube de peste un miliard de euro la o fabrică Tesla din Germania. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, între miliardarul Elon Musk și ”eco-teroriștii” din Germania se duce o adevărată luptă de la distanță. Cel mai bogat om de pe planetă a înregistrat pierderi uriașe după ce o fabrică Tesla din statul european a fost atacată.

Elon Musk, în ”război” cu ”eco-teroriștii” care i-au provocat pagube de peste un miliard de euro la o fabrică Tesla din Germania

Cu o avere estimată de Forbes la circa 200 de miliarde de dolari, Elon Musk are probleme pe piața europeană. Nu cu vânzările produselor companiilor sale, ci cu ”eco-teroriștii”.

ADVERTISEMENT

În această săptămână, un grup de piromani care se autointitulează ”Volcano Group” a atacat o fabrică Tesla din Germania. Unitatea de producție situată în orășelul Grünheide a rămas fără electricitate.

Acest eveniment a adus pagube despre care compania fondată de Elon Musk susține că ar putea trece de suma astronomică de un 1 miliard de dolari, relatează site-ul Yahoo News.

ADVERTISEMENT

Distrugerea fabricii Gigafactory (n.r. denumirea fabricii Tesla) și îndepărtarea unor tehnofasciști precum Elend Musk reprezintă un pas pe calea eliberării de patriarhat”, a anunțat grupul într-o declarație trimisă presei. Ei au folosit un joc de cuvinte pentru prenumele lui Musk, care în germană înseamnă ”mizerie”.

Fabrica Tesla atacată de ”eco-teroriști” este prima din Europa a companiei americane. Aici este produs crossoverul Model Y pentru majoritatea piețelor europene.

ADVERTISEMENT

În urma atacului, toți cei 12.500 de angajați ai fabricii au fost trimiși acasă. Se estimează că va dura mai multe zile până când pagubele vor fi reparate de către operatorul de rețea local. ”În prezent, nu ne așteptăm să reluăm producția în această săptămână”, a declarat directorul uzinei, Andre Thierig.

Elon Musk, reacție dură pe X contra ”eco-teroriștilor”

Atacul celor de la ”Volcano Group” a făcut victime colaterale. Circa 60.000 de locuitori din Brandenburg și chiar anumite zone din Berlin au rămas ore întregi fără energie electrică.

ADVERTISEMENT

Cum era de așteptat, miliardarul Elon Musk, extrem de activ pe platforma pe care o deține, X, a reacționat dur și i-a atacat pe acești eco-teroriști. ”Aceștia sunt fie cei mai proști eco-teroriști de pe Pământ, fie sunt marionete ale celor care nu au obiective ecologice bune. Oprirea producției de vehicule electrice, mai degrabă decât de vehicule pe bază de combustibili fosili, este extrem de stupidă”, a scris Musk.

ADVERTISEMENT