Life

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om de pe planetă. Cine l-a depășit și ce loc deține acum fondatorul Tesla

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Fondatorul Tesla a fost depășit de un alt miliardar. Ce loc ocupă el acum?
30.01.2024 | 00:47
Elon Musk nu mai este cel mai bogat om de pe planeta Cine la depasit si ce loc detine acum fondatorul Tesla
Ce avere are Elon Musk în prezent. Sursa foto: Business Today
ADVERTISEMENT

Topul celor mai bogați oameni de pe Pământ s-a schimbat. Dacă până acum se știa că Elon Musk, fondatorul Tesla, deține cea mai multă avere, lucrurile s-au modificat. Celebrul inventator a fost doborât de un alt miliardar.

Cine este cel mai bogat om de pe Terra

Celebra revistă Forbes a realizat un nou clasament al celor care au cei mai mulți bani din lume. Cea mai recentă listă ”Real-Time Billionaires List” arată că Elon Musk se situează în momentul de față pe locul al doilea. Cine este înaintea sa?

ADVERTISEMENT

Bernard Arnault, liderul LVMH ( Louis Vuitton Moet Hennessy) , se bucură la început de an de titlul celei mai bogate persoane din întreaga planetă. Bugetul său este unul foarte consistent, de 207, 6 miliarde de dolari, adică 191, 5 miliarde de euro.

Spre deosebire de ”rivalul” său, Elon Musk deține 204, 7 miliarde de dolari, adică 188, 74 miliarde de dolari. Arnault a urcat în topul celor de la Forbes după ce săptămâna trecută i-au mers foarte bine afacerile și investițiile.

ADVERTISEMENT

Într-o singură zi, vineri, 26 ianuarie, Bernard Arnault s-a ales cu suma de 22, 7 miliarde de dolari, ceea ce s-ar ”traduce” ca 20, 9 miliarde de euro. Saltul se consideră a fi unul foarte remarcabil, într-un procent de 12, 3%.

De asemenea, în 2023, actualul cel mai bogat om din lume a avut vânzări uriașe de genți care aparțin prestigioaselor mărci Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi și Tiffany & Co. Totalul a fost de 86, 2 miliarde de euro pentru întregul an.

ADVERTISEMENT

După ce a văzut rezultatele, Bernard Arnault și-a exprimat bucuria și încrederea că în 2024 afacerile sale vor fi adorate de către oameni. ”Deși rămânem vigilenți în contextul actual, intrăm în 2024 cu încredere, susținuți de mărcile noastre extrem de dorite”, a transmis Bernard Arnault.

Averea lui Elon Musk, în scădere

Elon Musk, însă, a trecut printr-o pierdere la final de weekend. Duminică, 29 ianuarie, banii săi s-au prăbușit cu 18 miliarde de dolari (16,6 miliarde de euro). Situația înseamnă o scădere de 8,1% valoarea netă decât a înregistrat până în prezent.

ADVERTISEMENT

De altfel, sunt speculații potrivit cărora fondatorul Tesla și-ar dori să atragă 6 miliarde de dolari de la investitori pentru startup-ul său xAI, care ar trebui să concurezze cu OpenAi. Acesta din urmă este dezvoltatorul ChatGPT. Elon Musk, însă, neagă acuzațiile de față.

ADVERTISEMENT
Tags: