Sport

Ecuador, la un pas să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar: „Decizia pare iminentă!”. Cine îi poate lua locul

Ecuador este la un pas să fie exclusă de la Cupa Mondială din Qatar, după ce FIFA a deschis o procedură disciplinară din cauza unei falsificări de acte.
09.06.2022 | 09:28
Ecuador la un pas sa fie exclusa de la Cupa Mondiala din Qatar Decizia pare iminenta Cine ii poate lua locul
Ecuador, la un pas să fie exclusă de la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT

Ar putea fi o lovitură dură în vederea desfășurării Campionatului Mondial, acolo unde Ecuador face parte chiar din grupa A alături de Qatar, gazda turneului final.

Ecuador, la un pas să fie exclusă de FIFA de la Campionatul Mondial din Qatar

Ecuador este la un pas să fie exclusă de FIFA de la Campionatul Mondial 2022. Concret, ecuadorienii sunt acuzați că ar fi falsificat documentele prin care i-au acordat cetățenia fundașului Byron Castillo, care s-a născut în Columbia.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii spanioli de la El Mundo Deportivo susțin că FIFA va anunța excluderea oficială a Ecuadorului de la Campionatul Mondial, acolo unde sud-americanii s-au calificat, clasându-se pe locul patru într-o grupă în care primele trei locuri au fost ocupate de Brazilia, Argentina și Uruguay.

Chile este naționala favorită să îi ia locul Ecuadorului, care fusese deja trasă la sorți în grupa A, alături de Qatar, Senegal și Olanda.

ADVERTISEMENT

Federația din Chile este cea care l-a denunțat pe Byron Castillo la FIFA, reușind să dovedească faptul că fotbalistul s-a născut în Columbia, în localitatea Tumaco, falsificându-și documentele pentru a arăta că este de fapt născut în localitatea Playas din Ecuador.

„După dovezile prezentate celui mai înalt organism din fotbalul mondial, excluderea Ecuadorului pare iminentă”, notează jurnaliștii spanioli.

ADVERTISEMENT

Cine este Byron Castillo, fundașul Ecuadorului

Byron Castillo este un tânăr fundaș lateral, care evoluează în prima ligă din Ecuador, la Barcelona SC și care până în prezent a evoluat doar în campionatul intern.

Castillo are doar nouă prezențe în naționala Ecuadorului, fără să înscrie vreun gol, însă tocmai aceste prezențe îi pot costa pe ecuadorieni calificarea obținută pe teren la CM2022.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, Byron Castillo are 20 de meciuri jucate în toate competițiile pentru Barcelona SC, reușind să ofere două pase decisive.

  • 23 de ani are Byron Castillo
  • 2.500.000 de euro este cota de piață a lui Byron Castillo, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: