Fotbal international

Eden Hazard „s-a rupt” din nou. Cât va lipsi belgianul de pe teren

03.02.2021 | 19:12
Eden Hazard sa rupt din nou Cat va lipsi belgianul de pe teren
ADVERTISEMENT

Starul lui Real Madrid, Eden Hazard, s-a accidentat din nou. De această dată, el a suferit o leziune musculară care îl va ține departe de teren cel puțin 3 săptămâni, conform presei din Spania.

Șirul de accidentări pentru jucătorul belgian pare că nu se mai termină, din 2019, anul în care a sosit pe “Bernabeu”, Hazard s-a accidentat de 9 ori, dovedindu-se a fi una din cele mai neinspirate transferuri din istoria recentă a clubului.

ADVERTISEMENT

Văzut ca înlocuitorul perfect după plecare lui Cristiano Ronaldo la Juventus, Eden Hazard a fost pe teren în doar 35 de meciuri, marcând 4 goluri și oferind 7 assist-uri, cifre extrem de slabe pentru cât s-a plătit la venirea sa.

Eden Hazard „s-a rupt” din nou. Cât va lipsi belgianul de pe teren

Eden Hazard a suferit o leziune musculară care îl va ține departe de teren timp de cel puțin 3 săptămâni. Aceasta a fost concluzia după primele investigații ale medicilor clubului Real Madrid. În 2019, Real Madrid plătea lui Chelsea 115 milioane de euro în schimbul serviciilor fotbalistului născut în Belgia, care promitea să îl facă uitat pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Nu a fost deloc așa, Eden Hazard suferind 9 accidentări care l-au ținut în total 283 de zile în afara terenului, timp în care Zinedine Zidane, tehnicianul “galacticilor”, a tot improvizat în compartimentul ofensiv pentru a suplini absența belgianului.

Înainte să plătească o asemenea sumă clubului englez Chelsea, ibericii au făcut abstracție de istoricul accidentărilor pe care Hazard îl deține. În perioada petrecută în Premier League, acesta absentase deja 112 zile, iar ritmul accidentărilor devenise deja unul frecvent cu trecerea timpului. Pentru jucătorul lui Real Madrid, cota de piață s-a prăbușit evident în ultimele 12 luni, declinul fiind de aproximativ 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Belgianul absent de pe teren și atunci când prinde echipa de start

Presa din Spania critică în termeni duri prestația lui Hazard la Real Madrid, dar și mai important afișează statistica transferului dezastruos, belgianul nu a mai fost integralist într-un meci din noiembrie 2019.

“Nu mai este nicio urmă din acel Eden Hazard care a încântat întreaga lume la Cupa Mondială 2018 din Rusia sau în Europa League, cu Chelsea. Nu are nicio influenţă asupra jocului şi este incapabil să genereze pericol”, specifica cotidianul spaniol AS.

ADVERTISEMENT

Ultima partidă în care Eden Hazard evolua toate cele 90 de minute datează din noiembrie 2019, atunci când Madrid o învingea pe Real Sociedad cu scorul de 3-1. Hazard a debutat pentru echipa de seniori a Belgiei în 2008, la doar 17 ani, marcând de 32 de ori în 106 selecții.

ADVERTISEMENT