Sport

Verdict clar după cea mai controversată fază din Real Madrid – Barcelona 3-2. Au apărut imaginile care fac lumină

Catalanii au acuzat o decizie de arbitraj în derby-ul Real Madrid - Barcelona 3-2, iar specialiștii au analizat în detaliu faza care a stârnit un uriaș scandal.
22.04.2024 | 09:55
Catalanii au acuzat o decizie de arbitraj în derby-ul Real Madrid - Barcelona 3-2, iar specialiștii au analizat în detaliu faza care a stârnit un uriaș scandal. Sursă foto: marca.com
ADVERTISEMENT

În minutul 27, Lamine Yamal a trimis mingea la colțul scurt cu călcâiul, dar Andriy Lunin a intervenit și a scos in extremis. Oaspeții au cerut gol considerând că mingea a trecut de linia porții, dar, în lipsa tehnologiei goal line, de la VAR s-a hotărât că balonul nu a trecut cu toată circumferința.

A venit verdictul în cea mai nebună fază din Real Madrid – Barcelona 3-2

Decizia brigăzii de arbitri i-a înfuriat la culme pe catalani, însă imaginile apărute după încheierea jocului Real Madrid – Barcelona 3-2 dau un verdict clar în ceea ce privește această fază extrem de discutată.

ADVERTISEMENT

Postul francez Canal + a făcut o simulare a momentului în care Andriy Lunin respinge mingea șutată de Lamine Yamal, iar imaginile furnizate de tehnologia 3D arată că balonul nu a trecut cu întreaga circumferință linia porții.

La finalul întâlnirii de pe Santiago Bernabeu, antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a avut un discurs acid la adresa arbitrajului. El a considerat că mingea a fost în poartă la reluarea lui Yamal.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte dezamăgit de Ligă. Vrea să fie cea mai buna ligă din lume și nu are această tehnologie… (n.r. – tehnologia goal line). Toată lumea a văzut că a fost gol. Am fost mai buni decât Madridul și meritam victoria”, a declarat el.

Ter Stegen, acuze dure

La fel de agresiv a fost și portarul catalanilor Marc-Andre ter Stegen, care s-a arătat deranjat de faptul că mai marii fotbalului spaniol nu au adus în La Liga tehnologia goal line pentru a stabili cu exacactitate dacă mingea trece de linia porții.

ADVERTISEMENT

”Nu îmi găsesc cuvintele să explic ce s-a întâmplat pe linia porții. E păcat pentru fotbalul mondial. Lumea asta învârte mulți bani, dar nu pentru ceea ce este important. Îmi lipsesc cuvintele.

Nu înțeleg de ce nu pot exista bani pentru a implementa tehnologia pe care o au alte ligi? Lucas Vazquez a fost inteligent la faza penalty-ului, a încercat să-l caute”, a spus portarul german.

ADVERTISEMENT

Deși a fost condusă cu 1-0 și 2-1, Real Madrid a avut puterea să revină de fiecare dată și să câștige în cele din urmă El Clasico cu 3-2. Cu 6 etape înainte de finalul sezonului, ”galacticii” au 11 puncte avans față de rivala Barcelona.

ADVERTISEMENT