Sport

Edi Iordănescu, mesaj special în ziua în care tatăl său, Anghel Iordănescu, împlinește vârsta de 74 de ani: „Astăzi și întotdeauna!”

Edi Iordănescu i-a transmis un mesaj special tatălui său, Anghel Iordănescu, cu ocazia aniversării împlinirii a 74 de ani. Poze de colecție cu cei doi.
04.05.2024 | 10:25
Edi Iordanescu mesaj special in ziua in care tatal sau Anghel Iordanescu implineste varsta de 74 de ani Astazi si intotdeauna
Edi Iordanescu i-a transmis un mesaj special lui Anghel Iordănescu de ziua de naștere a tatălui său. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu împlinește sâmbătă, 4 mai, vârsta de 74 de ani. „Tata Puiu” a primit numeroase mesaje, însă cel mai special a venit din partea lui Edi Iordănescu. Fiul lui Anghel Iordănescu și actualul selecționer al naționalei României de fotbal a scris un mesaj emoționant pe pagina personală de Facebook.

Edi Iordănescu, mesaj special în ziua în care tatăl său, Anghel Iordănescu, împlinește vârsta de 74 de ani: „Astăzi și întotdeauna!”

Anghel Iordănescu, fostul mare selecționer al naționalei României de fotbal, împlinește în Sâmbăta Mare vârsta de 74 de ani. Edi Iordănescu, fiul fostului mare antrenor, a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Totodată, actualul selecționer al României a scos la iveală o serie de fotografii din „sertar”. „Astăzi este despre tine !! Azi şi întotdeauna!! La mulţi ani tată şi cel mai bun prieten!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu pentru tatăl său.

În cele două fotografii, Edi Iordănescu apare în brațele tatălui său. „Tata Puiu” este autorul celei mai mari performanțe din istoria naționalei României, calificarea în sferturile de finală la Campionatul Mondial din 1994.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu, nume de legendă în fotbalul românesc

Anghel Iordănescu s-a născut pe data de 4 mai 1950, la București. În postura de fotbalist, „Tata Puiu”, fost atacant, a evoluat la Steaua în două perioade (1961 – 1982) și (1985 – 1986), dar și la OFI Creta (1982-1984).

În tricoul naționalei României, Anghel Iordănescu a adunat 64 de apariții, reușind să marcheze 26 de goluri. Ulterior, Anghel Iordănescu a strălucit în cariera de antrenor. „Tata Puiu” le-a pregătit pe Steaua 1986 – 1990 şi 1992 – 1993, pe Anorthosis, în perioada 1990 – 1992, Al-Hilal, în 1999 – 2000, pe Rapid, în perioada iulie – septembrie 2000, pe Al-Ittihad, în perioada 2005 – 2006 şi pe Al-Ain, în perioada iulie – decembrie 2006.

ADVERTISEMENT

De numele lui Anghel Iordănescu se leagă cele mai importante rezultate din istoria naționalei României. „Tata Puiu” a fost pe banca „tricolorilor” în trei perioade și are în palmares calificarea în sferturile Cupei Mondiale din 1994.

CSA Steaua, mesaj pentru Anghel Iordănescu

CSA Steaua a publicat un mesaj special pe rețelele de socializare pentru Anghel Iordănescu în ziua în care fostul selecționer împlinește vârsta de 74 de ani. Alături de „militari”, Iordănescu a câștigat 4 titluri de campion al României, dar și Supercupa UEFA.

ADVERTISEMENT

„La mulți ani, Anghel Iordănescu! Fost jucător și antrenor al Stelei, Anghel Iordănescu își serbează azi ziua de naștere. Anghel Iordănescu a fost legitimat la 12 ani la clubul roș-albastru, între 1968 și 1982. Ca și jucător, a câștigat două titluri are României și patru Cupe. Are 64 de selecții în echipa națională, unde a înscris 26 de goluri.

A debutat ca antrenor la Steaua București, în 1985, ca secund al lui Emeric Ienei. În calitate de antrenor-jucător, și-a adus contribuția la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 1986 (2-0 cu FC Barcelona). În 1987, conduce Steaua la câștigarea Supercupei Europei. Între 1987-1989, este antrenor principal la Steaua.

Câștiga, în această perioadă, trei Cupe ale României și trei titluri de campioană. A fost antrenor principal în ediția 1988-1989, când Steaua a jucat finala Cupei Campionilor Europei (0-4 cu AC Milan).

Pe 8 septembrie 1993, a fost numit antrenorul echipei naționale. S-a calificat la două turnee finale ale Campionatului Mondial (1994 și 1998) și la unul al Campionatului European din 1996.

În acest prim mandat la cârma naționalei, reușește să obțină și cel mai mare rezultat pentru România: calificarea în sferturile de finală la CM SUA 1994. Azi, la ceas aniversar, toată suflarea stelistă îi urează multă sănătate și un călduros La Mulți Ani!”, a fost mesajul celor de la CSA Steaua pentru Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților