Sport

Edi Iordănescu, postare emoționantă de „Ziua națională”: „România nu e numai un cuvânt sau o țară”

Edi Iordănescu este un român fericit. Selecționerul a calificat naționala la Euro 2024 de pe primul loc, iar acum poate sărbători ziua națională cu sufletul împăcat.
30.11.2023 | 20:30
Edi Iordanescu postare emotionanta de Ziua nationala Romania nu e numai un cuvant sau o tara
Edi Iordanescu, mesaj emotionant de 1 decembrie. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a transmis un mesaj emoționant cu ocazia zilei de 1 decembrie. Selecționerul României a discutat despre valorile care unesc toți românii și despre performanța reușită alături de tricolori. Iordănescu se pregătește acum de turneul final din Germania.

Edi Iordănescu, mesaj emoționant de 1 decembrie

“M-am născut și am fost crescut într-o familie în care România nu e numai un cuvânt sau doar o țară. Și am avut onoarea să mă formez ca profesionist lângă tatăl meu care, prin munca lui în fotbal, ca jucător și apoi ca antrenor, a reprezentat cu cinste România și a adus bucurie atâtor generații de români.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mare responsabilitatea pentru mine, dar și mândria, de a fi selecționerul echipei noastre naționale! Cu atât mai mare bucuria acum, după aproape doi ani de activitate alături de tricolorii noștri minunați, când România a revenit acolo unde îi este locul, în marile competiții.

Sunt convins că unitatea pe care noi am construit-o la nivelul echipei naționale va deveni un exemplu iar sărbătoarea calificării la EURO 2024 a unit iarăși românii în jurul steagului tricolor și al spiritului românesc.

ADVERTISEMENT

Este esența fotbalului, până la urmă, dar și cel mai mare câștig, care trece acum dincolo de stadion. Sunt mândru că sunt român și că ne vom bucura împreună de un Campionat European la care imnul nostru se va auzi din nou pe marile arene!

Vă mulțumesc tuturor, români din țară și din toate colțurile lumii, pentru energia, afecțiunea și încrederea voastră. Le-am simțit în fiecare zi, alături de tricolori, și când ne-a fost mai bine, și când ne-a fost mai greu, în tot acest parcurs de muncă și de sacrificiu. Urmează o nouă provocare, dar uniți am demonstrat că totul e posibil!”, a spus într-o postare pe internet Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

România merge la Euro de pe primul loc

România a încheiat o campanie remarcabilă în preliminariile EURO 2024, terminând grupa neînvinsă și acumulând un impresionant total de 22 de puncte. Echipa condusă de Edi Iordănescu a dominat competiția, obținând 6 victorii și 4 egaluri, confirmând astfel statutul său de forță emergentă în fotbalul european.

Această performanță notabilă plasează “Tricolorii” în urna a 2-a la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024, oferindu-le șansa de a evita adversarii extrem de puternici în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Cu un avans impresionant de 5 puncte față de a doua clasată, Elveția, echipa națională a României a demonstrat consistență și determinare în fiecare etapă a preliminariilor. Cele 22 de puncte reflectă atât calitatea jocului prestat, cât și capacitățile tactice bine puse în practică de către antrenorul Edi Iordănescu și echipa sa tehnică.

Pentru Elveția, competiția s-a încheiat cu cele 17 puncte acumulate anterior meciului de pe Arena Națională, iar această clasare le asigură o prezență notabilă în cadrul turneului final. Odată cu tragerea la sorți din viitor, privitorii așteaptă cu nerăbdare să descopere adversarii pe care îi va întâlni naționala României în faza grupelor EURO 2024 și să asiste la evoluția remarcabilă a echipei într-un context internațional deosebit de competitiv.

ADVERTISEMENT