Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: În sportul românesc sunt respectați doar morții

Răzvan Ioan Boanchiș a reacționat vehement după ce Pele și Gianluca Vialli s-au stins din viață. Editorialistul FANATIK crede că românii ar trebui să-și respecte mai mult eroii.
10.01.2023 | 11:10
Editorial Razvan Ioan Boanchis In sportul romanesc sunt respectati doar mortii
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: În sportul românesc sunt respectați doar morții. FOTO: hepta.ro / Facebook Răzvan Boanchiș
ADVERTISEMENT

Când se face o prostie în capitala României (de exemplu pista de biciclete de pe Calea Victoriei, o cicatrice pe obrazul bulevardului-efigie al țării), provincia procedează în consecință.

Răzvan Ioan Boanchiș, dur după ce au murit Pele și Gianluca Vialli

S-au umplut și marile orașe de piste pentru crescătorii de hemoroizi. La fel e la nivel global. S-a scrântit lumea, s-a scrântit și sportul. În 2023, la Australian Open, tenismenii pot să joace și daca au Covid.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, toți sportivii au fost obligați să se vaccineze, iar câteva meciuri s-au disputat fară spectatori. Asta înseamnă că organizatorii i-au dat dreptate (prea tărziu) lui Djokovic și ar trebui să-i bage în cont niste bani, fiindcă sârbul ar fi prins cel puțin o semifinala.

Într-o lume alienată, chiar și gloria postumă depinde de momentul în care pleci dincolo. Totul costă, se epuizează și lacrimile, iar Vialli s-a prăpădit la câteva zile după Pele.

ADVERTISEMENT

Am fost cinic, bine că n-am fost prost, că să scriu “Vialli a avut ghinionul să moară după Pele”.  Pentru mine, Paolo Rossi și Vialli reprezintă vremurile când ne băteam de la egal la egal cu italienii. În martie ’89, l-am văzut pe Vialli la București, în meciul Dinamo – Sampdoria 1-1.

Am stat la peluza dinspre terenul de zgură. A fost 1-1, dar realitatea din teren a arătat că Dinamo trebuia să aibă 4-0 sau chiar 5-0 în minutul 70. A egalat Vialli în minutul 90.

ADVERTISEMENT

„Nostalgia fără respect n-are nicio valoare”

La fel cu Paolo Rossi. Singurul fotbalist din istorie care, în același an (1982), a fost campion mondial, golgheter al Campionatului Mondial și Balon de Aur. Și a jucat Italia cu România, pentru preliminariile Campionatului Mondial din 1984. La Florența și la București, Rossi n-a atins mingea în fața lui Gino Iorgulescu. Iar campioana mondială Italia n-a ajuns la turneul final al Europenelor din Franța 1984.

A lăsat-o acasă Romania, antrenată de Mircea Lucescu. Rândurile de mai sus nu înseamnă doar nostalgie. Nostalgia fară respect n-are nicio valoare. Și în sportul romanesc sunt stimați doar morții. Am un exemplu pentru lipsa de respect arătată campionilor în viață.

ADVERTISEMENT

Fotbaliștii din America ’94 au în jur de 55 de ani. Și toată lumea îi tutuiește. Nu credeți că ar merita să li se vorbească respectuos, cu “dumneavoastră”? Cel mai grav e la Sabău. După ce că e luat la persoana a doua singular, i se mai bagă în fața numelui și diminutivul “Neluțu”. Auzi, “Neluțu”! Mă opresc, fiindcă încep să mă enervez.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni