Sport

Premii record la Australian Open 2023! Ce bani vor primi câștigătorii și ce români vor fi prezenți la Antipozi

Primul turneu de Mare Slem al anului, cel de la Australian Open, va beneficia de premii record. La Antipozi, vor fi prezente și cinci jucătoare din România.
29.12.2022 | 11:31
Premii record la Australian Open 2023 Ce bani vor primi castigatorii si ce romani vor fi prezenti la Antipozi
La ediția din 2023, organizatorii Australian Open vor oferi cele mai mari premii din istorie. foto: hepta
ADVERTISEMENT

În perioada 16-29 ianuarie, la Melbourne, se va disputa Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului 2023, iar organizatorii au anunțat că vor oferi premii record.

Premii record la Australian Open 2023! Sportivii vor împărți 48,5 milioane de euro

Veste bună pentru sportivii și sportivele care vor participa la ediția din 2023 a Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Organizatorii au anunțat că fondul total de premiere va fi de 48,5 milioane de euro, cu 3,4% mai mare decât la ediția precedentă. Sunt cele mai mari sume de bani puse în joc din întreaga istorie a turneului, dar nu au ajuns încă la nivelul bonusurilor acordate în 2022 la Wimbledon sau la US Open.

ADVERTISEMENT

„E foarte important să ducem mai departe succesul tenisului din Australia, să oferim oportunități importante de a juca și să ne asigurăm că jucătorii cei mai buni din lume sunt recompensați pe măsură.

La Australian Open 2023, au crescut valoarea premiilor în toate rundele, din calificări până în finale. Dar accentul a fost pus pe primele tururi, pentru a ajuta jucătorii tineri să investească în carierele lor și să le asigure o bază solidă pentru începutul de sezon”, a fost anunțul făcut de Craig Tiley, directorul turneului.

ADVERTISEMENT

Așa cum spunea și Craig Tiley, pe tabloul de simplu premiile cresc încă din calificări, sportivii prezenți în această fază a turneului urmând să fie răsplătiți cu sume cuprinse între 16.500 și 35.000 de euro. Prezența pe tabloul principal va fi recompensată cu aproximativ 67.000 de euro, cea în turul 2 cu 100.000 de euro, în timp ce accesul în turul 3 îi va îmbogăți pe jucători cu 145.000 de euro.

Pentru calificarea în optimi se acordă 215.000 de euro, în sferturile de finală premiile sunt de 353.000 de euro, în timp ce semifinaliștii vor primi câte 588.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Evident că partea leului din aceste premii colosale și-a vor lua învingătorii din probele de simplu, care vor încasa la finalul turneului un cec în valoare de 1,9 milioane de euro. Învinșii lor din finală vor fi nevoiți să se mulțumească „doar” cu 1,03 milioane de euro.

Pe tabloul de dublu, perechea învingătoare va primi 441.000 de euro, în timp ce la dublu mixt recompensa va fi de numai 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va fi prezentă la Australian Open. Alte cinci românce vor fi pe tabloul principal

La ediția din 2023 a Australian Open, România nu va fi reprezentată de cea mai bună sportivă a sa, Simona Halep. Constănțeanca se află în mijlocul unui scandal de dopaj și doar o răsturnare de ultimă oră a situație ar putea-o aduce printre concurente la primul turneu de Grad Slam al anului.

În absența Simonei, țara noastră va fi reprezentată de alte cinci sportive pe tabloul de simplu feminin. Irina Begu (34 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (48 WTA), Jaqueline Cristian (151 WTA) și Patricia Țig (795 WTA) sunt jucătoarele din România care vor lua startul competiției de la Melbourne.

ADVERTISEMENT