Sport

Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Ionuț Chirilă, salvatorul lui Dinamo

Editorialistul FANATIK Răzvan Ioan Boanchiș scrie că doar Ionuț Chirilă o mai poate salva pe Dinamo de la dezastrul care pare iminent.
12.12.2023 | 14:00
Editorial Razvan Ioan Boanchis Ionut Chirila salvatorul lui Dinamo
Editorial Răzvan Ioan Boanchiș: Ionuț Chirilă, salvatorul lui Dinamo. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut acasă cu U Cluj, iar Sabău a fost nemulțumit de jocul echipei lui. Atitudinea asta ține loc de orice cronică. Noroc ca Dinamo are soluții. Foarte mulți cetățeni responsabili l-au propus, pe Facebook, pe competentul Ionuț Chirilă. Dar nu oricum. Să fie și antrenor, și patron.

Ionuț Chirilă, salvatorul lui Dinamo. Răzvan Ioan Boanchiș, despre drama din „Ștefan cel Mare”

Sigur că da, e momentul lui Ionuț! Acest mare antrenor este și un prestigios business man, dumnealui se ilustrează și în calitate de comerciant avangardist de pantofi. Are magazinul în portbagaj și cea mai importantă legatură a lui cu fotbalul este cizmăria.

ADVERTISEMENT

Peste doi-trei ani, Dinamo, cu Ionuț Chirilă pe bancă, va întâlni Bayern în Champions League (varianta “Cupa Satelor” cu denumire pompoasă, corporatistă).

În minutul 85 al meciului, publicul va exulta. Diferența de pe tabelă se va micșora. Scorul va deveni 1-17. Și atunci, de bucurie, un spectator va striga spre acționarul-allenatore:

ADVERTISEMENT

“Patroane, dă-mi un 42! Dar să-i pui și șanuri, că data trecută mi s-au avariat călcâiele, m-a costat mai mult leucoplastul decât șoșonii tăi ascuțiți, de zici că sunt bărcile lui Patzaichin!”

Dacă ar depinde de mine, l-aș angaja imediat pe acest Al Bundy căruia unii primari-patroni de cluburi îi spuneau “profesorul Chirilă”. Experiența din pantofărie îl va ajuta.

ADVERTISEMENT

Vă dau un exemplu. De numerele 42 și 43 scapi imediat. Dar fabricantul nu-ți oferă ce vrei tu. Iți vinde o linie, de la 40 la 45, chiar 46. 42 și 43 zboară iute, cum v-am povestit, 41 și 44 își găsesc, mai greu, dar își găsesc turloaiele potrivite.

Rămân capetele, adică 40, 45 și 46. Aici se vede dacă ești un bun manager. Și “profesorul Chirilă” este. Va încălța niște pitici de grădină cu 40, și cu 45 și 46 îl va încălța pe Discobolul din fața stadionului.

ADVERTISEMENT

Bătrânul Discobol va fi recunoscător și el că “profesorul Chirilă” i-a pus gheata mai mică în piciorul – stângul, claaaar! – cu care șuteaza mai bine.

ADVERTISEMENT