Sport

Edjouma, apărat de Mihai Stoica după ce l-a desfigurat pe Armaș: ”Calmați-vă, oameni buni! Ce a fost așa mare chestie?”

Malcom Edjouma a recunoscut că a avut o intrare criminală asupra lui Igor Armaş, iar managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a sărit în apărarea jucătorului echipei sale.
13.02.2023 | 09:58
Edjouma aparat de Mihai Stoica dupa ce la desfigurat pe Armas Calmativa oameni buni Ce a fost asa mare chestie
Mihai Stoica l-a apărat pe Edjouma pentru atacul dur asupra lui Igor Armaș, deși urmările intrării necugetate sunt vizibile.
ADVERTISEMENT

În minutul 82 al partidei FC Voluntari – FCSB, Malcom Edjouma a avut un atac periculos asupra căpitanului ilfovenilor, Igor Armaș, în careul Voluntariului. Se impunea cartonaș roșu pentru jucătorul oaspeților, însă acesta a primit doar galben de la centralul Radu Petrescu. Iar oficialii VAR nu au intervenit. Astfel, Edjouma va putea evolua în derby-ul dintre FCSB și Universitatea Craiova, de pe Arena Națională.

Mihai Stoica minimalizează intrarea dură a lui Edjouma: ”Armaș a jucat și va juca și etapa viitoare, e doar zgâriat”

La faza incriminată, Malcom Edjouma a încercat să atace mingea. Însă a făcut-o într-o manieră periculoasă, cu piciorul ridicat la mare înălțime. Și n-a fost doar joc periculos. Ci a pus în pericol integritatea lui Igor Armaș, care a vrut să intervină. Lucru relevat și de urmele crampoanelor de pe fața și corpul căpitanului lui FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

”În momentul în care mergi cu crampoanele pe fața unui adversar, cu piciorul întins, e clar că Edjouma a pus în pericol integritatea fotbalistului de la Voluntari.

Fault grosolan, ar fi trebuit să vadă cartonașul roșu. Nu pot să înțeleg de ce nu au intervenit cei din cabina VAR. Acest duo Radu Petrescu – Marian Barbu (n.r. – arbitrul VAR) a mai avut faze clare pe care nu le-a judecat.

ADVERTISEMENT

Poate ar fi bine ca cei de la CCA să nu-i mai delege împreună. Ori sunt prieteni și își acoperă fiecare decizie, ori nu sunt prieteni și nu comunică!”, a fost verdictul fostului arbitru Marius Avram.

Faza a suscitat discuții aprinse în spațiul public. Iar Mihai Stoica, managerul general al FCSB, a decis să intervină, cu o postare pe Facebook. În care i-a luat apărarea jucătorului echipei sale.

ADVERTISEMENT

”Calmați-vă, oameni buni cu apariții televizate și semnături pe site-uri care se vor sportive! Probabil eliminarea lui Edjouma ar fi înghețat scorul la 0-2, stăteam și noi la cutie.

În rest, ce a fost așa mare chestie? Armaș a jucat și va juca și etapa viitoare, e doar zgâriat. Sigur, Edjouma n-ar fi jucat cu Craiova, dar ar fi jucat Olaru. Nu mai lua galben pentru aceeași greșeală pe care a făcut-o și Matricardi, parcă, în prima, nefiind avertizat.

ADVERTISEMENT

Decât să vă revoltați așa grav pentru o eroare care n-ar fi influențat mai nimic, mai bine disecați un alt joc foarte bun al echipei despre care insistați că nu e Steaua. Doar că e. Iar asta se va clarifica la primul meci în Ghencea”, a scris Mihai Stoica, pe contul personal de Facebook.

Agresorul își recunoaște însă vina

Dacă lui Mihai Stoica i se pare că se face prea mult caz despre intervenția dură a jucătorului, Malcolm Edjouma și-a recunoscut vina. Chiar dacă nu imediat după meci, atunci când, la flash-interviu, a vorbit doar despre reușitele care au decis victoria.

Și el, ca și managerul general al echipei, a apelat la rețelele sociale. ”Am vrut să îmi cer scuze pentru gestul meu nepotrivit. Am făcut o greșeală”, a scris Malcom Edjouma pe contul său de Instagram.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,65 este cota pentru „total goluri: sub 2,5” la meciul FCSB – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT