News

Educatoare din Deva, gest impresionant. S-a aruncat în faţa jetului de apă fierbinte pentru a-și proteja copiii, după ce o țeavă s-a spart în clasă

O educatoare din Deva este la originea unui gest impresionant. Femeia s-a aruncat în faţa jetului de apă fierbinte pentru a-și proteja copiii, după ce o țeavă s-a spart în clasă.
27.02.2023 | 20:53
Educatoare din Deva gest impresionant Sa aruncat in fata jetului de apa fierbinte pentru asi proteja copiii dupa ce o teava sa spart in clasa
O educatoare din Deva s-a aruncat în fața unei țevi cu apă fierbinte pentru a-și proteja copiii. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incident grav a avut loc în debutul acestei săptămâni la o grădiniță din județul Hunedoara. Un robinet al unui calorifer dintr-o sală de clasă a unității de învățământ s-a defectat, iar apa a țâșnit în încăpere, acolo unde se aflau copiii și educatoarea lor.

O educatoare din Deva s-a aruncat în fața unei țevi cu apă fierbinte pentru a-și proteja copiii

În momentul defecțiunii, cadrul didactic a dat un exemplu veritabil de curaj și de sacrificiu. Educatoarea nu a stat niciun moment pe gânduri și, pentru a-i proteja pe cei mici, a sărit în faţa jetului de apă fierbinte pentru a le da timp micuților să fugă din clasă pentru a se salva.

ADVERTISEMENT

În ciuda intervenției cadrului didactic, o fetiţă de 6 ani a suferit arsuri pe faţă şi pe torace. Micuța se afla lângă țeavă în momentul în care apa fierbinte a țâșnit din ea. În ceea ce o privește pe educatoare, și ea a fost rănită. Cele două persoane au suferit răni ușoare, care nu au necesitat spitalizarea, scrie Antena 3.

”Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul că, în incinta unei grădiniţe din municipiul Deva, o minoră în vârstă de 6 ani a fost stropită accidental cu apă fierbinte la nivelul feţei de la caloriferul clasei.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că minora în vârstă de 6 ani, în timp ce se afla în sala de clasă a unei unităţi de învăţământ preşcolar din municipiul Deva, la un moment dat, din cauza unei defecţiuni la robinetul unui calorifer utilizat pentru încălzirea sălii de clasă, a fost stropită cu apă fierbinte în zona feţei, fiind rănită uşor”, a transmis IPJ Hunedoara.

În urma acestui incident, reprezentanții Inspectoratului Școlar Hunedoara au demarat o anchetă pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat. De asemenea, IPJ Hunedoara anunță că a deschis dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT

Incident grav și la o școală din Olt. Un incendiu a izbucnit la mijlocul lunii

În urmă cu 10 zile, un alt incident grav a avut loc la o unitate de învățământ din țară. Pe 17 februarie, un incendiu puternic a izbucnit la o școală din județul Olt. Un număr de 34 elevi, patru profesori și doi alți angajați au părăsit la timp clădirea.

Flăcările au lăsat importante pagube materiale în urmă. Clădirea a fost puternic afectată. Tavanele de lemn s-au prăbușit în interior. La momentul incendiului, un profesor a făcut atac de panică, fiind asistat la fața locului de membrii echipajelor de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

Incendiul a fost raportat la o școală din Sârbii-Măgura, satul Braniște. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Nu s-au raportat victime în rândul elevilor.

ADVERTISEMENT